Hvad er formålet med grus på et fladt tag?

June 26

Hvad er formålet med grus på et fladt tag?

En flad eller lav hældning tag er ofte ikke en egnet overflade for helvedesild eller andre tagmaterialer fordi fugten ikke kan flyde ud dem. En løsning på dette er bebyggede, eller tjære og grus, tag, hvor mange lag af varm asfalt eller bitumen, tjære papir og en vandtæt membran er anvendt og derefter dækket med grus. Grus både beskytter disse lag og fungerer som en ballast.

Tjære og grus tagkonstruktionen

Tjære og grus tag har flere lag, herunder tag dæk, en dampspærre, isolering, en vandtæt membran og grus. Tagdækning membran eller tagdækning bitumen, fungerer som de primære vandtætning komponent. Det er opvarmet og anvendt på taget som en væske. Tagdækning membraner er typisk enten oliebaserede asfalt eller stenkulstjære pitch. Tre eller flere lag er anvendt med enten asfalt-belagte plader eller følte mellem membran til at tilføje forstærkning og stabilisering. Når grus er føjet til et afsluttende lag, er noget af det indlejret i varm bitumen, mens resten giver en beskyttende belægning til membranen.

Grus lag

Grus eller en anden type af aggregat, som slagger, på en lav hældning eller fladt tag overfladen tilfører materiale under vægten. En god dækning af grus fungerer som en sikring lag, forhindrer det underliggende materiale, som beskytter taget mod fugt, fra at blive blæst. Fladt tag overflader er udsat for intens UV-stråler fra solen. Uden en beskyttende belægning såsom grus, kan asfalt under blive ekstremt varme. Solen kan også blødgøre membran dækker og i sidste ende gøre det sprødt, hvilket fører til revner og utætheder. Lyse grus, især kan hjælpe afspejle varme fra bygningen, sænke køling omkostninger samt. Grus kan også tilbyde nogle brand beskyttelse, fordi det er en brandhæmmende materiale.

Fordele

Tjære og grus tagene vil vare mellem 10 og 20 år og er bedømt af hvor mange lag der anvendes under installationen. Typisk, et tag med 3-5 lag af bitumen og filt betragtes som standard. Denne type af tag belægning er lavere i pris i forhold til anden fladt tag løsninger og giver modstand til varmeledning mellem interiør og udendørsbrug i dit hjem, som sparer på opvarmning og køling omkostninger.

Ulemper

Tjære og grus tagene er holdbare, men ofte ikke kan installeres af boligejer. De er også tungere end andre tagmaterialer, og strøer i dit tagsystem kan kræve forstærkning til at modstå denne ekstra vægt. Tjære og grus tagene kan udvikle utætheder primært omkring blinkende, skorstene og tagudhæng, der er svære at finde eller reparere uden at fjerne laget grus. Vinden kan blæse grus og udsætte del af membranen overflade til de elementer, som også kan føre til lækager når membranen forringes. Ofte en reparation kræver fjernelse af mindst overflade lag og udligne igen. Af disse grunde bør ikke tjære og grus tagene installeres i områder, der modtager betydelige mængder af regn eller sne.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com