Farve lys påvirker væksten af bønne planter?

February 14

Farve lys påvirker væksten af bønne planter?

Til landbrugere, som dem, der hæve forskellige bønne plantearter, er spørgsmålet om kvaliteten af lys deres planter modtager af vital betydning. Planter af enhver art, der ikke får nok lys af god kvalitet vil sjældent vokser og trives i lang tid. Bean planter er ikke anderledes, når det kommer til voksende under den rigtige form for lys, der giver de bestemte farver nødvendige for god vækst. Heldigvis, som alle planter, bønne planter kan trives på bare to bestemte farver af lys.

Lys tilpasning

Bean planter og alle andre arter af landbaserede anlæg har tilpasset sig til at gøre stor brug af lys. Planter tage lys og omdanne det til kemisk energi for at udføre deres egne livsprocesser, for én. Men bønner og andre planter faktisk udnytte ikke mange af farverne på lyset indeholdt i lys mennesker se. Snarere planter det meste udvælge blåt lys og røde lys i synligt lys og gør stor brug af netop disse to farver, men af forskellige grunde.

Vækst svar

Planter har til at drive to forskellige vækst svar inden for sig selv, og de bruger rødt lys og blåt lys til at gøre dette. For planter, rødt lys effektivt optages af celler inden for deres blade og andre steder og derefter bruges til at regulere hvordan de blomster og reproducere. Planter, men absorberer blåt lys gennem et andet system af celler og derefter bruge det til at vokse blade og grene. Uden i det mindste to farverne af lys, vil bønne planter til sidst visner væk og derefter dø.

Lys bølgelængder

Planter, herunder bean planter, er effektive til at absorbere de rigtige bølgelængder af lys, men ineffektive på absorbere de forkerte bølgelængder. Rødt lys og blåt lys er både kortere bølgelængder end orange, gul, grøn, indigo og violet lys og forholdsvis let absorberes af planter. Grønt lys er næsten fuldstændig ubrugelig af planter og afspejles væk, hvilket er grunden til planter vises grøn til menneskers øjne. Gult lys er også dårligt udnyttet af bønne og andre planter og er kun delvist absorberet af dem.

Let brug

Når de vokser ethvert anlæg, herunder bean planter, er at sikre, at de får nok blå lys vigtigst. Blåt lys, uden for enhver blomstrende eller reproduktive savn af en plante, giver den rigtige bølgelængde af lys til planter vækst håndfast. Sollys er naturligvis suffused med blåt lys og røde lys, og der er kunstige lyskilder til planter, der kan give blå lys og røde lys så godt. Lysstofrør, omfatter gode kilder til blåt lys, mens rødt lys kan findes i glødepærer.

Overvejelser

Udsætter en bønne plante kun til kan rødt lys hjælpe det vokse tall. Problemet med rødt lys og planter, er dog, at mens planter vokse tall under det, de også vokse ranglet og tynd. For mange bønne plantearter som bønner, kan høj, tynd og tynde vækst faktisk være en ønskelig egenskab. Hvis du bønne planter, der er mere energisk, men sørge for de får sunde mængder af blåt lys så vidt muligt sammen med et lille rødt lys, hvis det virkelig er nødvendigt.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com