Hvordan til at trimme en lilla Coleus

February 14

Hvordan til at trimme en lilla Coleus

Oprindelse i tropiske sydøstlige Asien, vokser coleus (Solenostemon scutellarioides) som en evergreen shrublike staude, der bliver en stor gravhøj. Tørke og frost dræbe planterne. I USA, er coleus vokset som en sommertiden sengetøj plante eller stueplante. Utallige sorter findes alt sammen kunstfærdigt formet eller glimrende farvet eller mønstrede blade. Lilla-Ærenpris typer kan være trimmet for at fremme bushiness eller for at fjerne den diminutive smalle blomst pigge med lavendel-blå blomster.

Instruktioner

•Pinch tilbage spidsen af en gren på den lilla coleus med dine fingerspidser. Placer din pegefinger og tommelfinger 1/4 tomme over et par blade på stilken og klemme fra stilkens spids. Denne beskæring teknik er kendt som klemmer.

•Trim tilbage tips af alle filialer over hele coleus. Ikke alle stængler skal være klemt tilbage til samme højde. Svimlende længden eller højden af grene giver mere lys at trænge ind i anlægget for at opretholde de nye blade, at spire nogle dage senere. Hvis stænglerne er større og fastere, og din finger vil ikke let gøre en klemme snap, bruge almindelig saks eller grensakse til beskæring skåret.

•Pinch off nye, forlængede blomsterspyd fra tips på tværs af coleus. Selv om blomsterspyd er interessant, de er ikke spektakulære og normalt markerer en voksende fase af højere, leggier grene på den lilla coleus. Fjernelse af unge blomsterspyd og gren tips forkorter anlægget og forårsager tættere, grønne genvækst.

•Rejuvenate den hele lilla coleus i midsommer, eller hvornår det er blevet for store og splejsede. Beskære hele anlægget med bypass grensakse, skære hele anlægget med 50 til 90 procent. Du kan skære planten ned til en højde på kun 6 til 12 inches, og det vil stadig spire nye blade, der er tætte, frodige og dybt farvede.

Tips & advarsler

  • Løbende klemme af den lilla coleus hver uge til 10 dage om sommeren vedligeholder anlæggets størrelse.
  • Coleus er medlem af mynte familie og udvikler firkantede stængler. Fingre og saks trim let off unge stængler, der er stadig rundt og grøn. Når stængler bliver tan og semiwoody, skal du bruge bypass grensakse.
  • Undgå snapper og rive store coleus stængler med fingrene. De uforholdsmæssigt store skader i såret udtørrer anlægget og kan påvirke hvordan genvækst udvikler.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com