Hvordan til at plante en regn have i Louisiana

June 29

Hvordan til at plante en regn have i Louisiana

Lægmand kan bare kalde det en "vand opbevaring område." En plante elsker, der haver ser denne lavtliggende del af hans landskab, der lejlighedsvis men kortvarigt oversvømmelser med regnvand som en regn have. Regn haven er en attraktiv plantning seng med organiseret beplantninger af foretrukne buske eller stauder, der indsamler afstrømning fra din Louisiana ejendom. Den lave højde opsamler regnvand i en lavvandet pool og opsuger langsomt væk i jorden i stedet for at vaske uhindret ind i den gade eller storm kloak. Enhver vifte af Louisiana indfødte eller eksotiske planter arter vil fungere godt i en regn have; bare matche site med planter enkelte jord og sollys behov.

Instruktioner

•Plant regn haven i en passende placering. Ifølge Louisiana State Ag Center skal haven være placeret mellem kilden til alle vandafstrømning (f.eks. dit hjem tag) og dets destination som en stenkiste eller laveste dræning elevation på din ejendom. Yderligere anbefalinger er at finde regn haven bed mindst 10 fødder væk fra dit hus og mindst 25 fødder fra en Septisk system drain felt. Ag Center fortsætter med at anbefale markedsføring regn haven i en fuld-delvis sol eksponering, ikke i skyggen.

•Dig op af jorden i regn haven med en skovl. Fjerne eventuelle eksisterende græs græs helt, men gemme nogle sunde sod stykker. Grave området i en dybde af 4 til 6 inches, og grade området, så der er en lavere opsamlingsbassin.

•Brug den overskydende jord fra sculpting eller sortering regn haven for at oprette en lille berm, der er 6 til 12 inches høj på den nederste side af haven for at hjælpe fange vand afstrømning til swimmingpool i hjertet af regn haven. Dække denne berm med skrot stykker af sod du afsat i trin 2. Græsset hjælper med at stabilisere berm jord og forhindre enhver erosion, når regnvandet samler sig i det senere.

•Plant af dit valg i ryddet og dyrkede jorden i regn haven vegetation. Vælg attraktive planter, men også gøre for at vælge arter, der tåler lejlighedsvis våd eller lavvandet oversvømmet jord. På de øverste, nonwet kanter af regn haven, kan du plante en bred vifte af planter, da deres rødder sjældent nogensinde vil være under vandet. I byens laveste brug kun planter, der vokser godt i klamme jord eller værdsætter fugt. Brug ikke planter, der kræver en veldrænet jord eller er naturligt tilpasset til ørken eller tørre forhold. Consult North Carolina State Universitys publikation "Genbrug vand og organiske stoffer i den landskab" (Se afsnittet ressourcer) en liste over planter egner sig til de amerikanske sydstater i regn haver og vådområder.

•Dig plantning huller med en skovl, der er så dybt som rodklumpen af planter i deres børnehave container. Gøre den plantning hul dobbelt så bred som rodklumpen. Opfyldning hullet med planten, og sørg for toppen af rodklumpen er i den samme dybde i jorden, som det tidligere voksede. Ikke plante for dybt, hvilket kan føre til root rot og plante død, selv med våd jord--kærlig vegetation.

•Mulch regn haven område efter plantning med en tung hårdttræ barkflis. Lag det 2 til 3 inches dyb for at dække alle de udsatte jord i haven område. Undgå at bruge bark eller andre letvægts dækningsmateriale, der vil flyde eller vaske væk når vandafstrømning fra egenskaben indsamler og pools i regn haven.

•Kapacitet regn haven grundigt for at fjerne enhver luftlommer i jorden fra plantning. Tilføje 3 til 5 inches af kunstvanding til alle beplantede områder gennem barkflis. Vanding hjælper bringe jordpartikler i direkte kontakt med planterødder og hjælper med at etablere dem bedre med mindre tørrede rødder.

Tips & advarsler

  • Når du vælger et websted for regn haven, ønsker du ikke den naturlige vand tabel at være tættere end 2 fødder fra jordens overflade; ellers, du ender med at skabe en året rundt wetland haven med bestandigt klæg eller oversvømmede betingelser.
  • Hvis du benytter container-dyrkede planter, kan du plante dem enhver tid af året jorden ikke er frosset eller rock-hard fra tørke i Louisiana. Bareroot planter kan plantes bedst, kun i midt-til sent efterår eller i det tidlige forår, når planterne er i dvale.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com