Planter til en andedam

February 23

Når du udformer en andedam, vælge vandplanter, som vandfugle nyder forbrugende rundt om dammen. Plantning en overflod af vegetation med til at give ænderne med en naturlige fødekilde og også giver dem nesting husly steder. Nyplantede vegetation ofte kræver hegn til at beskytte det fra duck's fodring indtil det er fuldt ud etableret.

Broomsedge Bluestem

Plant broomsedge bluestem omkranser græs (Andropogon virginicus) i klumper af tre rundt i dammen, ifølge den britiske vandfugle foreningens hjemmeside. Græsset bidrager til at give rede steder for redekasser og mad til vandfugle. Broomsedge bluestem vokser til en højde på 2-5 fødder. Frøene er født på fjer-lignende frø hoveder i efteråret at udvide til at producere en tjavsede ornamentale udseende. En flerårig plante, græsset går ind i vækstdvale i vintermånederne, men i foråret nye, grønne skud dukke op for at erstatte de tørrede, brun stilke af vinteren. Plant i en delvis skygge placering. Det foretrækker jord med et højt vandindhold men vil tåle tørke, hvis Dam vand skal aftage tilbage i sommermånederne.

Rosemallow

Rosemallow (Hibiscus moscheutos) vokser til en højde af 3 til 8 fod. En busk-lignende staude, anlægget producerer en overflod af stilke, der opstår fra en enkelt krone over jord linje. Det producerer grøn, hjerte-formede blade, der har en lodne underside. Det producerer en overflod af trompet formede blomster, der vises hvide med en blodrød center og gule støvdragere. Blomster vises i sommermånederne. Planten trives i vådområder og langs bredden af damme. Det tilbyder en pryd udseende til enhver andedam og anbefales til sådan brug af University of Texas i Austins hjemmeside. Plant i fuld sollys eller halvskygge. Kolibrier og sommerfugle også nyde blomster af rosemallow.

Faldende stjerner

Faldende stjerner plante (Montbretia) vokser fra pære-lignende knolde til en højde af 3 fødder. Det spreder sig hurtigt og skal opdeles hvert tredje år. Anlægget producerer strop-lignende blade, der måler 2 til 3 inches i længden og 1 tommer i bredden. Stilke vises med hængende blomster i strålende nuancer af orange, rød og gul, der måler op til 2 inches fra hinanden. En plante kan producere hundredvis af blomster hver forår og sommer. I vintermånederne planten dør til jorden, men det regrows hvert forår. Ænder nyder at bruge blade af planten som redemateriale. Plant den faldende stjerner plant i fuld sollys eller halvskygge. Anlægget nyder fugtige jordbundsforhold, men værdsætter ikke at være helt vandlidende.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com