Gladiolus løg plantning dybde

March 2

Gladiolus løg plantning dybde

Gladiolus, engang kaldte sværd lily, har en lang spidse stilk fyldt med blomster. Gladiolus kommer i alle farver i regnbuen undtagen blå.

Ekspert indsigt

University of Minnesota udvidelse anbefaler plante gladiolus knolde omkring fire gange så dybt som deres diameter. For eksempel, plante en fjerdedel tomme corm fem inches dyb.

Misforståelser

Selvom ofte kaldet en pære, er den korrekte betegnelse for mad opbevaring struktur, som gladiolus vokser fra en corm. En corm fastholder anlægget, mens det er hvilende.

Størrelse

Gladiolus knolde mindre end tre fjerdedele af en tomme i diameter kan ikke blomstre det år de er plantet. For at sikre du får flot prangende blomstrer, skal du vælge høj, buttet knolde, der er mindst én-og-en-kvart inches.

Overvejelser

Høj, stalky gladiolus har en tendens til at bryde i vinden. Spil dine gladiolus, når plantning dem, således at du kan undgå at beskadige rødderne med senere opbinding.

Forebyggelse/løsning

Selvom gladiolus er stauder, er de ikke vinter hardy i nogle regioner. Din knolde kan være nødvendigt at blive gravet op i efteråret og opbevaret indendørs. Alternativt, hvis du bor i et køligere voksende zone, kan du behandle gladiolus som en årlig og købe knolde hvert år.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com