Rafia Palm fakta

July 7

På raffiabast palm er indfødte til øen Madagaskar samt en stor del af det afrikanske kontinent, især den østlige kyst, ækvatoriale Centralafrika og dele af den vestlige kyst. Den vokser også vilde i dele af Sydamerika.

Blomstrende

Navnet rafia er afledt af det græske ord raphis, som betyder "nål", og er en reference til træets spids, skællende frugt. På raffiabast palm blomster bare én gang i en periode på 40-50 år og derefter bærer frugt. Efter bærer frugt, dør blomst stilk til sidst, selv om træet vil udvikle nye stængler.

Blade

På raffiabast palm har de længste blade i planteriget. De kan vokse op til 80 fod i længden, ifølge plante Hall of Fame på InfoPlease.com.

Bruger

Ifølge afdelingen for botanik på Italiens Universitet af Catania har på raffiabast palm mange anvendelsesmuligheder. Dens blade give naturlig voks polish egnet til skinnende sko eller rengøring af gulve og møbler. Fiber til vævning af beklædning, hatte, kurve og andre produkter kommer også fra bladene. Meget ligesom bambus er på raffiabast palm leaf bladstilkene fleksibel men robust nok til at blive brugt i at gøre møbler eller selv bygge huse. Man kan også udtrække sage mel til madlavning fra sin stængel sagopalmer, før det blomster.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com