Kan du bruge lud til at klare et tilstoppet afløb?

March 9

Kan du bruge lud til at klare et tilstoppet afløb?

Lud eller natriumhydroxid, er en aktiv ingrediens i mange kommercielle afløbsrens. En stærk base, lud angriber organisk materiale, opløser hår, kosmetik, fedt og mange fødevarer-baserede træsko. Men det bør anvendes som en sidste udvej. Lud er ætsende VVS, kan interferere med septisk systemer; og hvis de anvendes uden ordentlig beskyttelsesudstyr, kan forårsage alvorlige forbrændinger, blindhed, respiratorisk skade eller død.

Egenskaberne for lud

Lud, med pH 15, reagerer kraftigt med syrer og frigiver enorme mængde varme når blandet med vand. I virkeligheden, mængden varme genererer vil bringe vandtemperaturer til næsten kogning. Lud er produceret når en elektrisk strøm (elektrolyse) køres gennem saltlage, acquaeous natriumchlorid. Det er også et biprodukt fra den kemiske reaktion af natriumcarbonat med calciumhydroxid. Historisk set er det en vigtig komponent i soapmaking og naturfiber rengøring siden den babylonske periode. For at gøre lud i hjemmet, er træ aske gennemblødt med vand. Hvis fedt og salte tilsættes, bliver blandingen sæbe. I dag, bruges lud, i tillæg til afløbsrens til fremstilling af rayon, papir, rengøringsmateriel, gødning og industrielle metal rengøringsmidler.

Lud og vask træsko

Lud, fås i krystal, flake eller flydende form, reagerer med fedt og biologisk materiale i træsko. Brint, som er i opløsning med natrium i NAOH er frigivet gennem damp når lud blander med stående vand i træsko. Den reaktion, synlige ved hurtig boblende og damp, fortsætter, indtil alle brint-ioner er blevet frigivet. Varme udgivet i reaktionen, også blødgør og smelter fedt i træsko og kan bringe vandtemperaturer op til 200 grader Fahrenheit.

Advarsler

På grund af sin ætsende natur tærer lud på metal og PVC rør. Det bør ikke anvendes i dræn med skrald afhændelse, på toiletter eller i septiktanke systemer. Fordi vand tilføjes lud producerer en voldelig reaktion, lud bør gemmes væk fra fugt i en ikke-korroderende container. Det bør kun bruges sammen med beskyttende ansigt og øjne masker, handsker og beskyttende hagesmække. Hvis et uheld blandet med sure rengøringsmidler, kan biprodukter frigiver giftige dampe. Brug med ordentlig ventilation. Hvis lud kommer kontakt med hud eller øjne væv det hydrolizes og væv proteiner. Søge øjeblikkelig lægehjælp.

Septisk systemer

En Septisk system nedbryder effektivt menneskelige affald og spildevand gennem bakteriel og Enzymatisk nedbrydning. Når behandlet, udvaskes spildevand gennem lag af jord og rock, i sidste ende dræning sikkert i jorden. Ifølge vand behandling notater, kan mest funktionelle septisk systemer håndtere små mængder af drain renere. Men hvis lud-baserede drain renere er rigeligt tilføjet til VVS, kan det dræbe nødvendige bakterier og påvirke funktionen af systemet. I en artikel offentliggjort i vand behandling noter (Schwartz et al., 2004), rapporterede forskere, at en lille mængde af lud-baserede drain renere hældes direkte i en 1.000-gallon septiktank var stærk nok til at dræbe de fleste af bakterierne. Uden bakterier nedbrydning var ubehandlet menneskelige affald fri til at sive ned direkte i jorden. Mens de fleste husejere ikke hæld drain renere direkte i septiktank, fremhæver artiklen styrken af lud, og sådan skal det være at unclog afløb som en sidste udvej.

Alternativer til lud

Hvis det er muligt, vælge mindre invasive afløb rengøringsmetoder. Eddike og bagepulver, når de blandes sammen producere en boblende handling og varme, der kan flytte mange træsko. Når skyllet med kogt vand gallon, bør kombinationen af varme og reaktion smelte en irriterende træsko. Derudover vil en stemplet, hvis de anvendes effektivt, skabe stærk sugestyrke, der kan løsne tilstoppe. Husholdningernes vedligeholdelse 101 anbefaler eddike, bagepulver og kogt vand som en månedlig forebyggende mod træsko. Bemærk: Brug ikke denne metode, hvis du allerede har føjet lud i rørene.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com