Hvor dyb er krybende enebær rødder?

March 9

Krybende enebær (Juniperus horizontalis) har attraktive, sarte blade, men arten er næppe skrøbelige--denne hårdfør plante trives under næsten alle forhold og er værdsat for sin tilpasningsevne. Krybende enebær breder sig langs jorden og er mest almindeligt dyrket som en bunddække. Ligesom mange sprede planter har krybende enebær lavvandede rødder.

Rødder

Krybende enebær har omfattende men lavvandet rodsystemer. De fleste har et større sæt af rødder, der udvides nedad fra midten af planten. Nogle gange, inkluderer dette en pælerod. Mange krybende enebær også har rødder der strækker sig fra gren tips. Disse kaldes utilsigtet, hvilket betyder, at de spirer fra de ydre dele af planten. Stadig har andre krybende enebær vandrette rødder, der strækker sig fra de vigtigste stilk af anlægget. I målinger taget af US Forest Service, blev main og taproots fundet for at udvide til dybder mellem 5 og 14 tommer, med en gennemsnitlig dybde på 8,8 inches. Krybende buske uden en pælerod fandtes for at have utilsigtet rødder, der forlænges med op til 15 fod, med de fleste ligger mindre end 5 inches under overfladen.

Udseende

Krybende enebær danner et tæt underlag, der sidder på overfladen af jorden. De fleste er omkring en fod i højden, med en maksimal spredning på omkring 10 fod pr. plante. Løvet er ægte grønne om sommeren, men dette varierer meget efter kultivar. Om vinteren viser løv ofte en nuance af lilla. Krybende enebær vokse omkring 15 inches per år og kan beskæres til kontrol for størrelse.

Klima & kultur

Fordi rødderne er lavvandede, er de mere modtagelige for rådner hvis jorden er alt for våd. Disse planter foretrækker jord jord på den tørre side. Når først etableret, kan de tåle ekstrem perioder med tørke. Krybende enebær vil tilpasse og trives i næsten enhver type af jord, så længe de er placeret i fuld sollys. I skyggen, vil den frodige, tykke blade tage på en ranglet udseende. Planterne er hårdføre i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 10 og vil vokse i de høje luftlag.

Sorter

Krybende enebær varierer i vækst vane, blade farve og størrelse. Nogle, såsom Juniperus horizontalis "Prince of Wales," har blågrønne blade. "Prince of Wales" er en mindre sort, vokser til en maksimal højde og bredde på omkring 6 inches og 6 fod, henholdsvis. Det er hårdfør i USDA zoner 3 til 9. Andre sorter er ønskeligt for deres gyldne blade. "Mother Lode" har meget lys gul-grønne blade om sommeren, der uddyber til gylden bronze i vinteren. Det vokser til en gennemsnitlig højde på 6 inches, med en bredde på 10 fødder, og er hårdfør i USDA zoner 3 til 9.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com