Hvornår skal jeg trimme min blå hortensia?

March 10

Hvornår skal jeg trimme min blå hortensia?

Blå hortensia (Hydrangea spp.) er attraktive buske til skyggefulde haver, egnet til busk grænser og staudebede. De er nem og pålidelig når placeret godt, men et irriterende kulturelle spørgsmål er, når man beskære dem, fordi at vælge det forkerte tidspunkt at trimme kan ødelægge sæsonens blomst display. Korrekt beskæring tid afhænger af blå hydrangea du er voksende.

Storbladet hortensia

De fleste kultivarer storbladet eller franske hortensia (H. macrophylla) blomstrer på den foregående sæson stængler. Beskære disse buske lige efter blomstring for at næste års blomsterknopper har tid til at danne og hærde ud før vinter-ankomst. Fælles kultivarer, der falder ind under denne kategori omfatter Nikko blå, Veitchii og Variegata.

Reblooming storbladet hortensia

Planteavlerne har udviklet flere H. macrophylla sorter, der blomstrer på både nye og gamle træ. Uendelige sommer og alle sommer skønhed er to sorter, der rebloom. Disse typer af blå hortensiaer skal være deadheaded for at tilskynde busk til at producere mere blomster og kan beskæres for størrelse og form i foråret uden at ofre årets blomst display.

Savtakket hortensia

Svarende til H. macrophylla, men mindre og mere tolerante over for fuld sol, savtakket hortensiaer bloom på både gamle og nye træ. Ligesom de reblooming storbladet hortensiaer, kan du beskære savtakket hortensiaer når ønskes i vækstsæsonen. Lacecap-type blomster på savtakket hortensiaer variere i farve, både af kultivar og pH. Blå fugl og Diadem begge har blå blomster, mens Intermedia har blå indre blomster omgivet af rød ydre blomster.

Beskæring vinter-beskadiget stilke

Storbladet hortensiaer er hårdfør i US Department of Agriculture plante zoner 6 gennem 9 og takkede hortensia i zoner 5-7, selv om begge arter, faktiske hårdførhed afhænger kultivar valgt og hvor udsat den plantning site er. Beskære kolde-beskadiget stængler på begge typer af hortensia i foråret, således at de ikke bliver et indgangspunkt for insekter eller sygdomme.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com