Hvad er de 3 typer af blad ordninger?

September 28

En af de vigtigste skridt når at lære hvor hen til identificere træer og planter er forståelse phyllotaxy eller arrangement af blade rundt om stilken. Formålet med disse ordninger er ofte at optimere eksponering for solen. De fleste planter falder ind under en af tre vigtigste blad ordninger, som er lette at skelne fra hinanden.

Suppleant (Spiral)

I alternativ eller spiral blade arrangement, er kun et enkelt blad knyttet til en partikel node på en stilk. Disse typer af planterne har blade spredt op stilken i en spiral mønster danner et usynligt helix. En plante med en alternativ ordning har konsekvent en symmetrisk mønster med den nøjagtige samme antal blade for hver omdrejning omkring plantens lemmer. Ivy er et eksempel på en art med en alternativ blad arrangement.

Modsatte

En plante med par blade fastgjort på hver node modsat hinanden har modsatte blade arrangement. Dette blad arrangement har to typer, decussate og distichous. Hvis par af bladene er roteret 90 grader som de rykke op stilken, betragtes den modsatte blade arrangement descussate. Skiftevis, hvis par ikke er roteret, de hedder distichous. Plantearter med modsatte blade arrangement omfatter maples, periwinkle, de fleste viburnums og chestnut.

Krans

Krans blad ordninger er identificeret af tre eller flere blade fastgjort på en enkelt node. Ligesom overfor blad ordninger, kan krans planter være decussate, hvis der er en rotation i bladene som de fremskridt langs kvist. Eksempler på dette arrangement kan ses i catalpa og skovmærke.

Andre blade arrangementer

Selvom mindre udbredt end det alternative, modsatte og krans blad ordninger, er der flere andre blad ordninger, der sker i naturen. Basalbladene er en, karakteriseret ved en cirkulær fordeling af bladene omkring bunden af planten, som set i mælkebøtter. I en anden, equitant, forlader overlapning. Dette er standard i nogle iris arter.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com