Korrekt afstand til radiser i haven

March 13

Korrekt afstand til radiser i haven

Radiser er hurtig og nem at dyrke haven grøntsager. Kræver meget lidt plads, radiser kan være dyrket hvor som helst der er en solrig, frugtbar plet og foretrækker de køligere dage i foråret og falde. En sprød tilføjelse til salater, eller gode på deres egen, radiser er lav i kalorier og høj i kalium, vitamin C og fiber.

Plantning og afstand

Plante radiser i det tidlige forår, så snart jorden kan bearbejdes. Radiser foretrækker frugtbar jord, og hvis området ikke er ideel, berige sengen ved at tilføje kompost eller staldgødning i en dybde af 10 inches. Plante frø i en dybde af 1/2 tommer, placeret 1 tomme fra hinanden. Når frøplanter spire, tynde til 3 inches fra hinanden. Plante frø hver 10 dage for en igangværende udbud over vækstsæsonen. I efteråret, kan radiser plantet otte uger før gennemsnitlige sidste frost dato for området til en anden høst, sent på sæsonen. Radiser kan også plantes mellem rækker af langsomt voksende have grøntsager som gulerødder eller pastinak.

Voksende pleje

Brug kun kompost eller staldgødning til at befrugte radiser som tilsætning af høj-kvælstof gødning vil bremse eller stunt rodvækst. Holde jorden konstant fugtig og give planterne med nogle skygge, hvis området oplever en pludselig foråret hedebølge. Fjerne ukrudt i hånden, så de lavvandede radise rødder ikke forstyrres.

Høst

Radiser er klar i mindre end en måned og skal plukkes, når modne. Forlader radiser i haven ud over deres beredskab vil mar smag, giver radise en uønsket varme og woodiness. Overdreven tid i jorden kan forårsage roden til split og knæk.

Lagring og forberede radiser

Grønne Radise toppe vil medføre tab af fugt og næringsstof til roden når gemt, så fjerne bladene og bruges i salater. Radise toppe kan opbevares i op til tre dage og rødderne kan opbevares i op til tre uger i køleskabet. Skær eller Riv radise rødder til brug i salater, tilføje dem til sandwich eller nyde dem hele. Radiser kan også være sauteret i smør eller olie og serveres varm. University of Illinois udvidelse rapporterer en 1/2 c. servering af radiser har netop 12 kalorier, 1 g af fiber, og er højt indhold af både kalium og folat.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com