Er en stor Lima-bønne en Dicot?

March 13

Er en stor Lima-bønne en Dicot?

Frøbærende planter er klassificeret baseret på antallet af frø blade de har. Frø, der har kun ét frø blad, såsom majs, er enkimbladede. Frø, der spirer med to frø blade, såsom bønner, er dicots. Stor lima bønner (Phaseolus lunatus, også Phaseolus limensis) er et eksempel på en dicot frø, som har to store kimbladene, der udgør hovedparten af frø. Næringsstoffer lagres i lima bønner kimbladene gør dem en værdifuld kilde til menneskeføde.

Store limabønner

Lima bønner er årlige planter, som opstod i Mellemamerika, med deres kultur som en food afgrøde dateres til 7.000 år siden. Der er både store-seedede og små-seedede lima-bønne sorter. Large-seedede limabønner kommer fra enten bush typer eller pole bønner, der har brug for støtte til at vokse så høje som 16 feet. Store limabønner er grøn, tørring til hvid eller en plettet rødlig farve. Busk sorter omfatter "Henderson 242" (Phaseolus lunatus "Henderson 242") og "Jackson Wonder" (Phaseolus lunatus "Jackson spekulerer"). Large-seedede polak limabønner omfatter "Kongen af the Garden" (Phaseolus lunatus "Konge af the Garden") og "Plettet Christmas" (Phaseolus lunatus "Plettet jul").

Frø morfologi

Når du ser på en tørret lima-bønne, er den tynde udenfor dækker frø frakke eller testa. Det har en lille pore, micropyle, på den øverste, indrykkede side af bønne. Det giver mulighed for vand for at indtaste frø. Indrykningen er hilum, og markerer, hvor frøene var knyttet til seedpod. To store strukturer, kimbladene eller frø blade, udgør hovedparten af frø. Disse parrede kimbladene gøre lima bønne en dicot. De tykke kimblade indeholder mad brugt under spiring. Skille ad kimbladene langs slids, der adskiller dem for at se anlægget embryo mellem to kimbladene.

Frø spiring

Limabønner behøver vand, ilt og temperaturer mellem 65-80 grader Fahrenheit til at spire. I marken, den store frø beskadiges let og sætteplante kan have problemer opstår. Den store mængde af kulhydrater lagret i kimbladene gør spirende frø sårbar over for angreb af svampe og bakterier. Først at dukke er hypocotyl, eller stilk og radicle, eller rod. Som radicle vokser ind i roden, trække kimbladene med gitteseverinsen eller skyde mellem dem, ud af jorden. Med yderligere vækst, løvbladene forstørre og kimbladene visne bort.

Ernæring

En kop af lima bønner indeholder følgende procentdele af daglige mindstekravene for voksne: 65.8 procent for fiber, 24,9 procent for jern, 48,5 procent for mangan, 20,2 procent for magnesium, 86,5 procent for molybdæn, 39.1 procent for folat og 29,3 procent til protein. Komplekse kulhydrater lima bønner indeholder er brændt langsomt af kroppen, at give bønnerne en lavt glykæmisk indeks. Hver kop limas indeholder 216 kalorier.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com