Tomatsorter for Pacific Northwest

March 17

Tomatsorter for Pacific Northwest

Tomater elsker god jord, rigelig fugt og varme sommerdage og nætter. Pacific Northwest kan give de to første betingelser, men typisk kun tilbyder omkring to uger af varme natten temperaturer. På grund af relativt køligere sommerdage har ikke sommernætter i denne region gavn af akkumulerede dagtimerne varme, der varmer nætterne i mange andre steder i landet. Ivrig gartnere og gartnere på Washington State University anbefale hurtigtvoksende tomater, modne på vinstokken i køligere temperaturer.

Sungold kirsebær

Sungolds, også kaldet Sun guld, er en flavorful og farverige cherrytomat, at modstå de typer af svampen, der undertiden plager tomatdyrkere i fugtig Pacific Northwest. Planterne er ubestemt, hvilket betyder, at de vil fortsætte vokser vinstokke, løv og indstillingen frugt indtil koldt vejr dræber dem. Sungold vil producere meget sød smag cherrytomater med et udpræget orange skær. Alt for lille til at udskæring tomater, Sungolds er velegnet til salater og til at spise frisk fra vinstokken.

Persimmon arvestykke

Først vokset i midten af 1800-tallet, er Persimmon arvestykke tomater en af de få arvestykker, der kan vokse særlig pålidelige i Pacific Northwest. Tomat trækker sit navn fra persimmon-farvet hud og kød, der kendetegner det. Kort-sæson Persimmon er en store, runde og kødfulde frugter, der smager sødt snarere end Sure, og har nogle frø, så det er foretrukket for udskæring og sandwiches. Selv med sine begrænsede vækstsæsonen, kan det vokse til vejer 1 pund eller mere i Pacific Northwest haver.

Stupice

Stupice, der opstod i Tjekkoslovakiet, er en af Pacific Northwest tidligste-producerende tomater, bærer frugt i ca 55 dage i varmt vejr eller i 70 dage i kølige temperaturer. Stupice er løv, der synes at være mere som en kartoffel plante end en tomatplante dermed dens betegnelse som et "kartoffel blade tomat." Det giver små, røde tomater på hver arm med sin kompakte, bush-lignende vinstokke.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com