Hvordan at få frø til spire til en frugt plante

March 18

Dyrke frugt derhjemme er en sjov måde at skære mad omkostninger og lære børn om havearbejde. Kommercielt mest solgte frugt er produceret ved at plante stiklinger fra overordnede træer i et strengt kontrolleret miljø at holde sorter rene og frugt størrelse uniform. Hjem gartnere skal forvente større variation i deres udbytte.

Instruktioner

•Spar Gruber fra ferskner, blommer og kirsebær, samt frø af æbler og pærer. Sprede frugt gruber og frø på en cookie ark, og holde dem i et køligt, tørt sted som et køkkenbord i flere dage. Dette giver mulighed for skaller af gruberne tørre og gør dem lettere at knække.

•Crack frugt pitten. Læg de tørrede pit i en Nøddeknækkeren, og anvende sagte, jævn kraft indtil skallen revner, være omhyggelig med ikke at knuse frø indeni. Fjern frøene fra pit. Frø fra frugter, der ikke har pitten er klar til opbevaring. Opbevar de tørrede frø i en lufttæt beholder, og holde dem i køleskabet indtil tre måneder før foråret plante sæson.

•Soak tørre frø natten over i en plast beholder med koldt vand. Fyld kaffe dåser eller små plastbeholdere tre fjerdedele fuld af sand, sphagnum eller et tilsvarende beløb af hver. Sikre, at beholderne er ventileret ved at stikke huller i låg. Placere frøene i blandingen--plantning dem 1/2 inch til 1 tomme under overfladen - og derefter opbevares i køleskabet. Denne proces kaldes stratificering og efterligner fugtig, kold vinter betingelserne af de naturlige vækstsæson.

•Overvåge frø dagligt. Sikre sand eller sphagnum blandingen er fugtig og temperaturen i køleskabet bliver 35-40 grader Fahrenheit. Den spiring periode spænder fra få dage til flere måneder, afhængigt af frugt. Hvid finrødder spire fra jorden når spireevnen er opstået, og kan så plantes i krukker eller mælkekartoner til fortsat stigende indendørs i forberedelse til den udendørs vækstsæson.

Tips & advarsler

  • Start spirende frø i sommer fra moden frugt til at øge sandsynligheden for en lækrere udbytte.
  • Vælg frugt, der er hjemmehørende i dit område, for bedre succes med spiring af frø.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com