House plante formering

March 23

House plante formering

Formering er en måde at formere dine stueplanter økonomisk. Formering sker gennem frø (seksuelle) eller vegatative (ukønnet) formering teknikker. Problemet er, at ikke alle frø producere den nøjagtige plante som moderplanten og ikke alle stueplanter producere frø. Du kan dyrke nye planter fra stiklinger du tager fra andre stueplanter.

At lave stiklinger

Typerne af stiklinger fra de fleste stueplanter er enten urteagtige eller nåletræ stammer stiklinger. Disse stiklinger er lavet når planterne aktivt voksende og stænglerne er fleksibel. Vand planten en eller to dage før indsamling stiklinger. Vælg en sund stilk og afskære en sektion, der er 4 til 6 inches lang og har tre par af bladene. Brug en skarp, steril kniv til at skære stænglen lige under en node.

Forberede stiklinger

Indsamle flere stiklinger end du har brug for, fordi nogle stiklinger ikke kan producere rødder og flere stiklinger kan vokse i samme beholder. Skåret af lange strækninger af stueplante til at oprette flere stiklinger, eller skære hver separat. Fjerne alle bladene fra den nederste del af skæring og skære alle store blade på den øverste del i halvdelen. Slippe af knopper, frugt eller blomster på house plante skæring.

Voksende miljø

Fyld en 6 - til 8-tommer gryde med en steril rode mix, der holder vand og tilbyder luftning for root udvikling. Brug en blanding, der indeholder en kombination af sphagnum, perlite, vermiculite og sand. Dæmpe medierne. Bruge en blyant, halm eller stok til at gøre huller 3 inches dyb, der er fordelt 2 til 3 inches fra hinanden. Dyppe den nederste del af huset plante stiklinger i en rode hormon. Sætte opskæring i et hul og presse medierne til at holde skæring på plads.

Pleje af stiklinger

Placer stave nær kanten af potten og en plastikpose over det. Sticks vil holde plastik fra at røre ved huset plante stiklinger. Anbring gryden i et lyst område ud af direkte sollys. Tjekke medierne to gange om ugen og tåge stiklinger for at holde medierne fugtig. Vent i mindst to uger og derefter løfte ømt stiklinger hen til indskrive nemlig rødder. Erstatte skæring, hvis ingen rødder eller kun meget små rødder dannes, og vent et par uger mere. Når flere rødder emerge, genplante hus planten skæres i en separat gryde.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com