Forskellige former for vegetabilske gødningsstoffer

March 27

Forskellige former for vegetabilske gødningsstoffer

Gødning er materialer, der giver mineraltilskud til jordbund, så planterne kan vokse godt. Flere typer af vegetabilske gødningsstoffer, som kan anvendes til både udendørs og indendørs planter, er til rådighed for gartnere, såsom organisk og uorganisk gødning. Når der træffes beslutning om hvilken gødning til køb, overveje din plante ernæringsmæssige behov og få en jord test udført for at se hvad der er fundet i din jord.

Organisk gødning

Organisk gødning kommer fra levende kilder, der er planter og dyr. Nogle af materialer i organiske gødningsstoffer omfatter fisk, tang, bomuldsfrø produkter og rester fra animalsk kød og knogler. Lejlighedsvis, er husdyrgødning tilgængelige, som er billige eller endda gratis. Nogle af de nyere former for organisk gødning har sojabønner skrog eller indeholder majsgluten. Kompost, som er afledt af forskellige materialer, der har været delvis nedbrydes, også bidrage til at forbedre jorden, selvom de typisk mangler indhold af næringsstoffer.

Uorganisk gødning

Uorganisk gødning er for det meste menneskeskabte og kommer fra ikke-levende kilder. De er normalt kommercielle gødning, der har tre numre på deres etiketter, der viser procentdelen af kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K) i en gødning taske. For eksempel, har en gødning taske med numrene "5-10-5" en analyse, der indeholder 5 procent kvælstof, 10% fosfor og 5 procent kalium.

Tid-frigivet gødning

Tid-frigivet vegetabilske gødningsstoffer, som kan være enten organiske eller uorganiske, release kvælstof til planter i et langsommere tempo, så planter kan modtage kvælstof over en længere periode. De er ofte dyrere end andre gødningsstoffer, selvom de ikke er anvendes så ofte som konventionelle. Sats for at frigive kvælstof afhænger af faktorer, såsom en jord vand indhold, temperatur og belægning. En højere mængde af denne type gødning kan anvendes uden fare for afbrænding planter.

Flydende gødning

Flydende eller vandopløselig gødning kan anvendes til enten plante blade eller til jorden. Mange flydende gødning er tilgængelig for næsten alle typer af plant behov, såsom planter har brug for visse mængder af kvælstof. Planter, herunder Rhododendron, azalea, sweetgums og egetræer, behøver Chelateret jern til at styre og forebygge jernmangel, så de bør gives flydende goedninger indeholdende mere Chelateret jern.

Overvejelser og advarsler

Etiketter på gødning poser kan undertiden give flere detaljer når en gødningen indeholder mikronæringsstoffer, herunder bor, svovl eller magnesium.Vær forsigtig, når du anvender tid-frigivet gødning omkring buske og træer, fordi denne type gødning kan holde disse planter, som vokser overalt i sensommeren. Vækst opstår sent i sæsonen kan forårsage isvinteren skader, fordi det ikke måske helt forhærde.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com