Hvordan man opbygger en dam fra en Creek

March 28

Hvordan man opbygger en dam fra en Creek

Selv om det ser ud til hver gård har en dam eller andet sted på ejendommen, er creek-fed damme utroligt komplekse projekter. Der er mange overvejelser og zoneinddeling restriktioner, som stopper de fleste mennesker ikke kan grave en dam i deres baghave. Konstruere en dam er dog stadig muligt under visse omstændigheder. Planlægning er afgørende, før du starter projektet.

Instruktioner

Planlægning

•Test jord i din værftet. Grab en håndfuld jord og klem den fast i din næve. Hvis det holder sammen i en kugle, når du slipper det, der er en god chance for din jord har nok ler til at holde Dam vand. Hvis jorden smuldrer og falder fra hinanden, dræne vandet fra din Dam, medmindre du installerer en slags liner.

•Fastsætte størrelsen af din Dam afhængigt af hvordan du vil bruge den. En fiskedam behov en dybde på 10 til 12 fod at holde fisken køligt i løbet af sommeren samt isolering af kulde om vinteren. Lavvandede vandhuller designet til vandplanter og græs med det tilhørende dyreliv behøver kun 4-5 fødder af dybde.

•Look for en naturlig outlet af vand langs et lavpunkt i åen. Check med din county at se hvilke tilladelse er nødvendig for at dam en creek. Embedsmændene vil fortælle dig hvilke materialer du kan bruge til dæmningen og minimum indtag og udgange af dammen.

Bygning

•Excavate området med en skovl eller andet jordarbejde udstyr. Bruge nogle af de udgravede jord til at bygge en berm rundt i kanten af poolen. En berm skal være mindst 12 inches høj og 4 fod bred til at forhindre afstrømning fra forurenende dammen. Fjern de ekstra jord fra området.

•Dig en smal grøft i den tørre sæson på et lavpunkt i åen end løber til creek bed. Kanal skyttegrav fra åen til toppen af din dam. Ansigt indtag på en downstream vinkel og ikke opstrøms, ellers vil du trække for meget sediment i din dam. Da dette indtag er baseret på tyngdekraften, skal din Dam være lavere end Creeken.

•Lay en sektion af rør 1-til-2-tommer bred i bunden af renden. Udfyld grøft med grus.

•Dig en anden grøft i bunden af dammen til overløb. Holde denne trench højt på dammen (mindst 12 inches fra toppen), men skrå mod creek bed. Lægge en anden del af røret, denne gang dobbelt så bred som indsugningsmanifold. Igen, fyld renden med grus.

•Tillad vand til at fylde dammen ved hjælp af tyngdekraften. Plante græs eller andre vand-kærlig planter rundt i kanten til at tilskynde dyreliv og til yderligere at forhindre afstrømning fra omgivende områder.

Tips & advarsler

  • De fleste stater har strenge regler på vandløb og vådområder. Check før du grave.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com