Hjorte resistente Gardenias

March 30

Hjorte resistente Gardenias

Gardenia bush er en plante, der er resistente over hjorte, måske på grund af sin tunge duft. Gardenias vokser bedst i områder af syden fra USDA zoner 8-10, der har både milde somre og vintre. Fryser kan skade plante, forårsager ekstrem dieback eller endog døden.

Typer

Hver række gardenia er resistente over for hjorte angreb. De mest almindelige sorter har nogle forskelle, men er stort set den samme. Nogle af de mest almindeligt set sorter omfatter Gardenia augusta, med en kraftig duft og mindre blomster; Gardenia taitensis, kendt som den jamaicanske gardenia; Gardenia thunbergia, en dværg version af anlægget; Gardenia tubifera, som producerer blomster med en guld tone; og Gardenia jasminoides 'Veitchii', en mindre busk version.

Karakteristika

Det vides ikke helt, hvad der gør hjorte foretrækker nogle blomster eller planter over andre, men der er fælles karakteristika blandt planter hjorte har tendens til at undgå: stærke lugte, tornede grene, giftige eller sappy og behårede leafed anlæg. Anlægget gardenia er en af de planter, hjorte har tendens til at undgå, sandsynligvis på grund af sin stærke duft, woody grene og voksagtige blade.

Fordele

Gardenia planterne er gavnlig i områder, der har en masse rådyr trafik. Desværre, gardenias har en lidt lille voksende område (zoner 8-10, med høj luftfugtighed), og kan ikke blive plantet overalt deer gerne snack. Men med en gardenia i din værftet, kan du have smukke blomster uden frygt for, at hjorte vil gnaske på dem i løbet af natten.

Advarsel

Selvom gardenia planter er hjorte-resistente, er der få anlæg hjorte ikke vil spise overhovedet. Hvis der er ingen andre indstillinger, vil hjorte stadig gnaske på gardenia blade. Den bedste måde at sikre, at hjorte ud af din værftet er at give en fodring sted et andet sted. Nogle mennesker har succes plantning hjorte haver, fuld af planter som kløver og Lucerne, som hjorte elsker, og fra planter, som de ikke ønsker rådyr til at spise.

Pleje

Give gardenia planter halvskygge i veldrænet, let sur jord. Holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Befrugte gardenia bush hver måned fra April til November med en sur gødning. Fungicid kan anvendes, hvis svamp problemer opstår på grund af for meget fugt eller andre problemer. Kontrol bugs med en anvendelse af gældende pesticid.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com