Strukturen af anlægget Gedeblad

April 16

Strukturen af anlægget Gedeblad

Gedeblad er den fælles betegnelse for en af de 180 arter i slægten Lonicera, som er også hjem til favorit buske som weigela. Der er over 100 dyrkede arter, enten vining eller shrubby vane, med parret eller whorled blade og duftende, noget trompet formede blomster.

Vin struktur

Struktur varierer afhængigt af arter. De mest populære og prangende honeysuckles, ligesom Lonicera fragrantissima, er vining typer, der kan klatre 30 fod eller mere. Parret, spidse blade er karakteristiske og vokser langs længden af stænglerne. Nogle gange, som med Lonicera x tellmanniana, vil stængler vokse gennem centrene for enkelte blade.

Blomster

Blomsterne bæres i par eller i klynger langs stilke. Hver blomst har fem kronblade, der er smeltet i bunden for at danne en lang eller kort tube. Afhængig af art og sort, kan blomster være hvid, gul, lyserød, rød eller lilla og er ofte duftende.

Frugter

Efter bestøvning af insekter eller kolibrier, kronbladene drop og æggestokkene, med to til fem frø-fyldt celler stykket, svulme i kødfulde bær, der er lyse rødt i nogle arter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com