Vandforhold i damme & fisk kultur

April 19

Vandforhold i damme & fisk kultur

Måske du har planer om at bygge et landskab vandhaven eller har bygget en fisk dam og fyldt det. Du er nu klar til at påbegynde en vedligeholdelse program til at sikre den bedst mulige levested for dine fisk. Vandkvaliteten er et stort problem for Akvakulturbrugerne; Det er en integreret del fisk overlevelse og produktion. Størrelse og dybde af dammen er af stor betydning i opretholde acceptable vandkvalitet.

Beliggenhed

Vandkvalitet og sundhed i din fiskedam påvirkes af mængden af afstrømningen fra regn og sne ophobning det absorberer. Drænvand fra 1 hektar, 1-tommer dyb, beløber sig til 27.000 gallons. Når du bygger en ny Dam, overveje at bygge græsdækkede volde til kanal løbe og forebygge forurening fra gødning afstrømning fra tilstødende felter.

Vandplanter vækst

En stor mængde af dammen ukrudt vil negativt påvirke fisk liv. Planter del ilttilførslen med fisk. Når planterne vokser ud af kontrol fratage de fisk af nødvendige ilt. I nybyggede damme ophobes organisk materiale langsomt fra vilde dyr, husdyr og vand fugl. Fordi næringsstof belastning er forholdsvis lav, er alger, duck ukrudt og andre emergent weed vækst minimal. Som en dam modnes og organisk stof indhold stiger, emergent planter som cattails og græs tage hold omkring pond's kant. Afhængig af konstruktionsmetoder i dammen, jordbundens sammensætning og mængden af afstrømningen ind i dammen, denne cyklus varer normalt fra tre til fem år. Da dammen modnes, overdreven alger kan blomstre og Dam weed blevet udtalt. Da disse planter udvikle, næringsindholdet af dammen er steget og svær ukrudt og alger skadedyrsangreb skal kontrolleres. Behandling af dammen med en akvatisk herbicid, efter fabrikantens pakke programinstruktioner. Ukrudt er bedst behandles, når de er mindst en fod i højden. Dette giver nok plante overflade for herbicidet at støde og forårsage plante udryddelse til dybden af rødderne. Gentag herbicid applikationer. Det kan tage flere applikationer til at få kontrol over dammen weed fremkomsten.

Øge ilt

Lufte din Dam med en shore-monteret luftpumpe, nederste filtre, et springvand eller vandfald. Beluftning din Dam vil cirkulere vandet betydeligt større niveau af ilt i vandet og væksten af gavnlige bakterier. Bakterier vil formere sig, når vandtemperaturen er over 50 grader. Beluftning poolen i vintermånederne i kolde klimaer, hvor is kan formen på dammen, vil mindske chancerne for vinteren fisk kill ved at give behov for ilt. Når du planlægger Dam management, kende overflade størrelsen af din Dam, som er afgørende for beregningen af dammen behandlinger og Dam udstyr kapacitet. For at beregne overflade størrelsen af en runde Dam, formere radius af 3.14. Kvadratiske og rektangulære Dam overflade størrelse bestemmes ved at multiplicere længden med bredde. Finde ud af en trekant formet Dam overflade størrelse af 0,5 x højde x base.

Frigive giftige gasser

Bryde huller i isen, hvis det er nødvendigt at tillade giftige gasser at flygte i frost vejr. Organiske materialer og planter henfald og producere giftige gasser, der forskyder ilt. Hvis gasserne kan lufte, for fiskene helbred påvirkes og fisk kill kan forekomme.

Alger spiser sneglen

Tilføje alger-spiser snegle for at holde din Dam vand mousserende friske. Sort japanske lemmen sneglen er en live-bærende snegl, der ganger ret hurtigt. Efter et par sæsoner vil du have mere end nok snegle at holde din Dam fri for alger. Dam specialister anbefaler at starte med 10 sneglen pr. 50 kvadratfod af dammen areal. Snegle kan købes fra dammen levering butikker eller bestilles online. At holde fri for alger dammen er af største vigtighed, at Dam vandkvalitet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com