Hydrangea Paniculata planter

August 7

Hydrangea Paniculata, almindeligvis kendt som panicle hortensia, blomstrer i store klaser for enden af stilke fra Midsommer indtil efteråret. De aflange klynger, som blomstre fra bunden opad, kaldes toppe. Ofte ses i tørrede og friske blomsterarrangementer, blomstre disse blomster hvid og modne eller tør til lys pink. Bruge små kultivarer i foundation beplantninger og busk grænser. Træne store sorter til små træer ved beskæring off de lavere stængler.

Karakteristika

Panicle hortensia vokser hurtigt til en højde på 10-20 fødder med lige fordelt. Grenene vokser fra et centralt punkt og arch, giver busken et springvand form. Mørkegrøn, løvfældende, 3-6-tommer blade har en oval form med savtakkede kanter. Duftende, kegle-formede blomster toppe vokse 8 inches og længere i nogle kultivarer. Klynger består af bittesmå frugtbare blomster på indersiden og prangende, sterile blomster på ydersiden. Tørre, brune frø kapsler form efter blomsterne fade. Frøkapsler er ikke pynt. Panicle hortensiaer tåle salt og bymæssig forurening.

Krav og pleje

Panicle hortensiaer er pleje-fri buske når miljøet opfylder deres grundlæggende voksende krav. De har brug for en fugtig, men veldrænet jord, der er løs og frugtbar, men indeholder nogle organisk materiale. Plant dem i fuld sol eller halvskygge. De drage fordel af eftermiddag skygge i varme områder. Holde jorden moderat fugtig i vækstsæsonen. Bruge en tyk barkflis for at holde rødderne cool. Beskære panicle hortensia i slutningen af vinteren eller det tidlige forår til at styre deres form og ranglede vækst vane. Panicle hortensiaer er hårdfør i USA Department of landbrug hårdførhed zoner 3 til 8.

Sorter

PeeGee hortensia får deres fælles navn fra initialerne P. G. for paniculata «Grandiflora.» Denne dejlige, gammeldags busk har en stødskud og layering vane, der undertiden gør det svært at styre. 'Barbara' eller 'The Swan' producerer de længste toppe og har kronblade så meget som fem gange større end andre sorter. For en kortere busk vælge 'Kyushu,' som når en højde på kun 6 fod og pegede toppe. "Lille lam" er en anden kort sort, der har de mindste kronbladenes af enhver kultivar giver blomsterne en delikat udseende. 'Hvide møl' har toppe, næsten så længe 'The Swan's,' med blomster der bliver grøn i stedet for pink, når de modnes.

Tørring blomster

Panicle hortensiaer tør godt for vinteren ordninger. Afskårne blomster, der er fri for pletter og fjern bladene før tørring. Binde stilke i klaser og hænge dem op og ned i et tørt område, ud af direkte sollys indtil tør. Alternativt kan du oprette dit arrangement i en vase med 1 tommer vand i bunden. Indstille vase fra direkte sollys. Når vandet fordamper, tørre blomster.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com