Hvor stor skal min plante være før jeg binde det?

May 6

Hvor stor skal min plante være før jeg binde det?

Forskellige opfattelser blandt ekspert gartnere om hvor store planter bør når satset eller bundet til et bærestof. Nogle mener det skal gøres i det tidlige forår når planter er forholdsvis små og der er rigelig plads til at manøvrere rundt i haven. Andre mener, det ikke bør ske, indtil en plante bliver toptunge med blomstrer, der vejer ned stilke, som pæoner, eller blive så høje, at de flopper, ligesom delphiniums. Men stor eller høj dine planter er når du spil, nogle satsningen er afgørende for voksende smukke haver.

Planter til spil

Nogle stauder, grøntsager og træer bør være satset. Høj, langstilkede stauder--som liljer, snapdragons, heliopsis, georginer og nogle asters--skal være sat før de bøje eller sloop. Tomater skal satse før de smuldre i en rodet virvaret af stilke og frugter. Kun unge træer drage fordel af midlertidige ejerkrav: dem med tyk tunge blade og meget små root bolde. Indtil træet modnes, opbinding holder det ubevægelig og tillader rødder vokser dybt og bredt.

Sådan spil

En indsats eller indsatser skal skubbes dybt nok ned i jorden så at de er solidt nok til at modstå vind eller kraftig nedbør. De fleste gartnere rådgive at enkelt stakes ikke bør være højere end plantestilke og at binde bør placeres omkring en tredjedel af vejen fra toppen af stilken. Bindingen skal være i et ottetal: det bør være loopes omkring bålet, så snoet og loopes omkring stilken. Dette giver mulighed for stammen til at bevæge sig og være uskadt.

Typer af indsatser

Der findes mange typer af indsatser. Normalt lavet af bambus, metal eller træ, omfatter de enkelt stakes især velegnet til høje stauder som delphiniums; en runde spil, med talrige enkelt stakes dinglende fra den cirkulære top, godt for buskede planter som pæoner; gitre, en høj, wired indhegninger nyttigt for tomatplanter; og ært stakes, kløvet kviste eller grene.

Skadelige ejerkrav

Forkert ejerkrav kan skade planterne. Bånd bundet for stramt kan skæres i og sårer stængler, at skabe sår at tiltrækker sygdomsfremkaldende patogener og måske snapping stængler. Bånd skal være løs, og båndene svøbt med spuling, hvor de kommer i kontakt med stængler. Ejerkrav træer unødigt kan forhindre stammen bevægelse, som giver dem styrke og hjælper med at udvikle rødder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com