Bladlus på appelsintræer

May 8

Bladlus på appelsintræer

Bladlus er en fælles orange træ skadedyr. For at kontrollere disse blade-fodring insekter, er det vigtigt at erkende den skade de kan gøre og behandle ved det første tegn på skadedyrsangreb.

Identifikation

Bladlus er små, soft-karrosseri insekter med piercing mund dele, der sutter plante væsker ud af stilke, blade og andre plantedele. De formere sig hurtigt og kommer i en række farver, herunder grøn, rød, brun og sort, afhængig af arten.

Potentielle skader

Bladlus feed på unge orange træ blade og få dem til at blive permanent forvrænget. Krøllede blade er i stand til at tage i en passende mængde sollys energi og kan falde ned. Honeydew udskilles på løv som bladlus feed bliver dækket i sodede skimmel.

Behandling

University of California forlængelse tyder på at fjerne bladlus fra planter med en stærk spray af vand. Biologiske kontrolelementer, der æder bladlus som mariehøns er også effektiv. Insekticider kan anvendes før bladene krøller, men deres brug frarådes, fordi pesticider også dræber nyttige insekter.

Forebyggelse

Tidlig registrering af bladlus er ideelt, fordi det er meget nemmere at udrydde en lille befolkning. Monitor orange træ efterlader to gange om ugen under aktiv foråret vækst når bladlus er tilbøjelige til at blive vist. Behandling ved det første tegn på skadedyrsangreb.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com