Hvad er en asiatisk pære en krydsning mellem?

May 13

Hvad er en asiatisk pære en krydsning mellem?

Hvis du har et hjem orchard, vælge nye træer kan være et sjovt projekt, der belønner med velsmagende frugt. Den asiatiske pæretræ (Pyrus x) producerer sprød, runde frugter med en unik søde smag. Ofte kaldes apple pære, fordi dens frugt ligner et æble, er asiatisk pære ikke en krydsning mellem æble-og pæretræer, men snarere mellem to typer af pærer.

Oprindelse

Asiatiske pæretræer, der opstod i Japan, Kina og andre lande i Asien, hvor de har været dyrket i tusinder af år. Asiatiske indvandrere bragte træerne til Nordamerika i 1800-tallet, og deres dyrkning begyndte i vestlige og nordvestlige USA Den asiatiske pear tree er en hybrid, der stammer fra krydsninger foretaget mellem to typer af pærer, Ussuri pære (Pyrus ussuriensis) og en type af hård pære kaldet den japanske sand pære (Pyrus pyrfolia). Asiatiske pærer er kendt for deres sprødhed og sød smag, der adskiller sig lidt blandt de mange moderne sorter.

Sorter

I dag, er mange forskellige sorter af asiatiske pærer tilgængelige for et hjem orchard, generelt vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5-9. De opdeles normalt i to grupper, den japanske type, som har runde frugter og den kinesiske type, med frugter, der er mere pæreformet. Kinesiske sorter omfatter "Ya Li," med grøn-flået, sweet-flavored frugter, der modner fra slutningen af August til September, og "Tsu Li," som har sprøde, saftige pærer i September eller oktober. Japansk kultivarer omfatter "1900 tallet," en heavy-bærende, self-frugtbar vifte med sprød frugt modning i August, og "Shinseiki," en tidlig modning sort, der har frugt klar til at vælge i slutningen af juli.

Udvælgelse og afstand

Asiatiske pærer er bedst i en placering ikke er omfattet af sene forår frost, som kan skade blomsterknopper og forhindre indstilling af frugt. Placering et træ i nærheden af en syd - eller vestvendt bygge mur kan hjælpe husly det fra slutningen af foråret kolde magi i områder udsat for disse vejrforhold. Du kan også minimere faren for kolde skader ved at plante træet på en bjergskråning, hvor kold luft afløb væk til lavere dele af hældningen. Selv om nogle kultivarer er self-frugtbar, plantning af flere sorter, der blomstrer på samme tid giver mulighed for krydsbestøvning, som kan øge udbyttet. Når plantning af flere træer, space dem 10-15 fødder fra hinanden til at forhindre fortrængning når træer modne til deres endelige højde af omkring 20 fod.

Sol og gødning

En asiatisk pæretræ foretrækker et sted i fuld sol, men kan også gøre godt på et sted, der får et par timers skygge hver dag. Det vokser bedst, når befrugtet to gange hvert år, først i foråret før nye vækst begynder og igen efter frugt er indstillet. Sprede gødning på træets drop linje, ved hjælp af ca 1/2 kop af en kornet, 10-10-10 formel for hvert år af træ alder, med et maksimum på 8 kopper pr. træ. Hvis frugt sæt er dårlig, kan træet have for meget grøn vækst; i dette tilfælde fjerne det andet program for dette år og genoptage halvårlige programmer den følgende sæson.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com