Hvad er nogle interessante fakta om hvide Calla Lillies?

May 13

Hvad er nogle interessante fakta om hvide Calla Lillies?

Magestic hvide calla lily, Zantedeschia aethiopia, vokser op til 3 fødder høj med 10-tommer storblomstrede, som blomstre fra forår til sommer. De blanke blade er stedsegrønne i varme klimaer, og de kan vokse i fugtig til våd betingelser. Plante calla liljer i fuld sol for den bedste visning af blomstrer i den blomstrende sæson.

Oprindelse

Calla lily er en naturlig plante i Malawi, Sydafrika, som er i nærheden af Madagaskar. I deres oprindelige miljø nyder calla lily et tropisk klima med kun mild temperaturændringer. Calla liljer i Afrika ofte blomstre hele året i stedet for at have bare en blomstrende sæson.

Navn

Calla lily er ikke en lilje, og ikke en calla. Calla er en slægt af planter, der calla lily engang tilhørte, men botaniker Karl Koch flyttede den til zantedeschia slægten efter at bemærke, at planterne i calla slægten ikke var ens nok. Han skabte en ny kategori for den calla lily, zantedeschia slægten, opkaldt efter botanikeren Giovanni Zantedeschi.

Tradition

En traditionel favorit af brude, den hvide calla lilje optrådte første gang i Europa i 1600-tallet. Blomsten blev hurtigt en grundpille ved bryllupper og begravelser på tidspunktet som et symbol på fred og renhed. Den langvarige blomstrer har været en klassisk favorit kunstnere i århundreder, cementere sin status som en regal skønhed.

Giftige

Calla lily er giftige for mennesker og andre dyr, selv om ingested. Calla lily indeholder oxalsyre og asparagine toksiner, der forårsager brændende og hævelse i munden, tungen og halsen, rødme og brændende i øjnene, diarré, kvalme og opkastning. Øjeblikkelig akut behandling omfatter konsummælk, hvis den forgiftede person er i stand til at sluge. Søge akut lægehjælp omgående, hvis nogen del af anlægget ved et uheld indtages. I sjældne tilfælde, kan svær hævelse blokere vejrtrækning.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com