Hvad er farerne ved Datura?

August 18

Hvad er farerne ved Datura?

Datura plante er blevet brugt i århundreder til både sin medicinske kvaliteter og dens personlighedsændrende evner, ifølge Florida Department of Agriculture og forbrugertjenester. Datura vokser vildt i det meste af USA, men findes også i værfter og haver, hvor den bliver dyrket for sin dejlige trompet formede blomster. Indtagelse af blomster eller andre dele af dette anlæg kan have farlige, endda fatale konsekvenser.

Sundhedsmæssige effekter

Alle dele af datura plante, også kendt som devil's trompet eller Jimson Weed, er giftige. De frø og unge blade af planten indeholder det højeste beløb af giftige alkaloider. Alle otte arter af datura indeholder disse giftige alkaloider. Alkaloid tropanes i datura--atropin, hyoscyamine, meteloidine og Scopolamin--kan forårsage fysiske symptomer inden for få minutter. Elev dilatation og ekstrem tørst er som regel de første symptomer, efterfulgt af hallucinationer, forhøjet kropstemperatur og forøget hjerterytme eller takykardi. Hallucinationer anlagt den ved datura brug adskiller sig fra dem, der forårsages af stoffer som LSD. En datura bruger er i stand til at skelne mellem hallucination og virkelighed, en tilstand kendt som frank delirium. Indtagelse af datura kan resultere i kramper og koma. Andre bivirkninger af datura brug eller indtagelse omfatter tørre slimhinder, problemer med tale eller synke, manglende evne til at urinere og muskelsvaghed. Virkningerne af datura kan vare op til 48 timer. I ekstreme tilfælde, kan datura forårsage respirationsstop og død.

Utilsigtet indtagelse af børn

Fordi børn, især småbørn, har tendens til at sætte ting i munden, er datura planter navnlig farlig for små børn. Fire gram blad materiale kan være dødelige for et barn, ifølge Florida Department of Agriculture og forbrugertjenester. På grund af plantens toksicitet tyder det Denver County udvidelse Master Gardener fra Colorado State University på, at datura ikke være dyrket i områder, som børn hyppige.

Giftig for husdyr og kæledyr

Mens husdyr har tendens til at undgå datura, hvis de har kan andre feed tilgængeligt, græssende dyr spise datura, hvis det vokser i feltet og de har begrænset sundt foder tilgængelige. Datura er undertiden fundet i små mængder i hø og foder siloer så dyr er spise giftige ukrudt ud over deres almindelige fødevarer. Ifølge i veterinærmedicin biblioteket på University of Illinois indtruffet nogle kvæg dødsfald efter indtagelse af datura. Datura planter, er hvis indtaget, også giftige for kæledyr som hunde og katte, så pet ejere måske ønsker at genoverveje disse planter.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com