Sydlige Texas blomstrende buske

August 21

Stort og mangfoldigt, Texas indtager en 268,820-pladsen-mile strækning af ørkenen, prairie og coastal plain levesteder i det sydlige og centrale USA. Ti forskellige klimatiske og økologiske regioner findes i Texas, giver levesteder for en enorm diversitet af planteliv, herunder mange arter af blomstrende busk. I den sydlige halvdel af staten forekommer blomstrende buske i overflod og træk flere arter findes andre steder i USA.

Shrubby blå salvie

Også kaldet mejorana, forekommer shrubby blå salvie (Salvia ballotiflora) over store dele af det sydlige Texas, herunder Edwards Plateau og Tamaulipan mezquital økoregioner. Vokser til mellem 2 og 5 fod i højden, er det meget varierende i størrelse med en multi grenet, lidt spredning vækst vane. Lange og spidst, bladene har en ru tekstur og lidt savtakkede kanter. Fra medio forår til efterår eksploderer shrubby blå sage i farve, forsynet med et væld af rørformet, lyseblå eller bleg lilla blomster.

Calico Bush

Opkaldt efter sin flerfarvede blomster, er calico bush (Lantana urticoides) en fælles pynt busk indfødte til det sydlige Texas. Det sker primært inden for den sydlige Texas sletterne og Edwards Plateau, hvor den trives midt i fattige, sandjord og meget varierende årstidens temperaturer. Stigende til 6 fod i højden med en 6-fods spredning, præsenterer calico bush en busket, sprede vækst vane rige i lysegrønne, lidt tandede blade. Begynder i April, en afgrøde af gule blomsterklaser vises, som skifter farve fra gul til orange til lyse-rød, hele sommeren og ind i oktober.

Guayacan

Guayacan (Guaiacum angustifolium) forekommer hele sydlige Texas, især inden for de sydlige enge og langs Edwards Plateau. Det er en spredning stedsegrønne busk nå 2 til 8 fod i højde med en uregelmæssig, noget asymmetrisk vækst vane. Bladene er sammensatte, består af fire til otte par af små brochurer arrangeret langs en kort kvist, og hver folder lukket under varmen fra middagstid. I marts og April blomstrer guayacan frodigst, forsynet med små, violette blomster med fem kronblade.

Cenizo

Også kendt som Texas silverleaf, cenizo (Leucophyllum frutescens) er en lille stedsegrønne busk kendt for sin bleg-lilla blomster. Vokser til mellem 3 og 6 fod i højden, præsenterer det en spredning, luftige vækst vane dækket i ægformede, sølvfarvede-hvide blade med en filt-lignende konsistens. Det blomstrer hele året, forsynet med et væld af kugleformede blomsterhoveder består af små, bleg-lilla blomster. På grund af dens attraktive blade og blomster er cenizo en populær prydplante for xeriscape, eller lav-vand, haver.

Anacahuita

Anacahuita (Cordia boissieri) sker kun inden for de Forenede Stater langs de sydlige sletter i Texas med resten af sortimentet strækker sig ind i Mexico. I naturen vokser anacahuita til mellem 2 og 15 fødder i højde med en spredning, afrundede krone af blade på toppen af en slank stamme. Bladene er ægformede med en mørke-grøn farve og en lettere hårede top, udlån dem en ru tekstur. Hele året bærer anacahuita et væld af 2,5-tommer-dækkende blomster med hvide kronblade og en gul hals.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com