Om halogenpærer

May 23

Halogenpærer er El-lamper, der indeholder en lille mængde af en halogen gas. Tilstedeværelsen af halogen giver en mere effektiv, længerevarende pære. Halogenglødelamper er almindelige i brug i hjemmet sammen med andre programmer, såsom bil forlygter samt teatralske og fotografiske belysning.

Grundlæggende betjening

Halogenpærer indeholder en wolfram glødetråd, der er omgivet af en inaktiv gas blandet med en halogen. Halogener er en serie af Ikkemetal elementer, der har en specifik reaktion på tilstedeværelsen af elektricitet. I en Halogenpære forårsager halogen gas (normalt brom eller jod) wolfram partikler, der adskiller fra tændte glødetråden til i sidste ende afvikle tilbage på glødetråden. Dette forlænger levetiden af pære og forhindrer partiklerne fra knyttet til glas kabinettet, hvor, over tid, vil de hindre ud en procentdel af den lysstyrken.

Andre principper

Halogenpærer kan også opererer ved højere temperaturer end standard glødepærer. Dette tillader dem at producere mere lys med den samme mængde energi (eller til at levere den samme mængde lys mens du bruger mindre energi). Afhængig af anvendelsen, kan energieffektivitet i en Halogenpære opveje de ekstra omkostninger i forhold til en standard glødepære, eller endda en fluorescerende lampe.Når drives ved en højere temperatur, producere halogenpærer også lys med et varmere farvetemperatur. Dette gør halogenpærer et tættere indbyrdes tilnærmelse til dagslys end andre typer af El-lamper.

Automotive ansøgninger

Halogenpærer blev almindelig i bil forlygter i begyndelsen af 1990 ' erne. Disse halogenpærer tilbydes hvidere, lysere lys end de pærer brugt tidligere. Ligesom alle halogenpærer tilbudt de også længere levetid og større effektivitet. Så snart halogenpærer blev standard i de fleste biler, begyndte bilproducenter at finde nye alternativer for at indstille deres biler fra hinanden. Høj intensitet decharge (HID) og xenon forlygter blev tilbudt i nogle luksus og sportsvogne, benytter de samme principper som halogenpærer til at producere endnu hvidere, selv blå-tonet, lys.

Andre programmer

Halogenpærer blev først fremstillet i slutningen af 1950 ' erne af General Electric. Siden den tid, de har set bruge i et antal ansøgninger. Udover at blive standarden for automotive forlygter i 1990 ' erne, er halogenpærer populære til scenebelysning og i fotografering på grund af deres evne til at simulere farvetemperaturen af naturligt sollys. De bruges også i nogle film og dias projektorer, hovedsagelig for intensiteten af det lys, de producerer, der kan producere en levende projektion over en stor afstand.Halogenpærer bruges også i arkitektoniske ansøgninger, såsom udvendige bygning belysning. Her er det primært deres æstetiske appel, der er begunstiget, kaster en varm, "glødende" lys.

Ulemper

Halogenpærer har flere forskellige ulemper, at forhindrer deres udbredelse. Chief blandt disse er deres omkostninger, der er højere end standard glødepærer på grund af en mere kompliceret produktionsproces.Derudover brænde halogenpærer som meget høje temperaturer, med nogle halogen filamenter at nå 5000 grader K. Dette gør dem til potentielle kilder til brand eller brænder medmindre korrekt installeret og drives. Halogenpærer også producere lys, der indeholder farlige ultraviolet (UV) stråler og kan faktisk forårsage en solskoldning efter længere tids eksponering. Nogle halogenpærer har særlige overfladebelægninger til at bortfiltrere meget af UV-lys.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com