Hvorfor en tomatplante tænder gul?

August 25

Tomater er en fælles vegetabilsk for hjem gartnere at plante, og de er som regel nemt at vokse. De kan dog udvikle nogle problemer, herunder gulfarvning bladene. Tomat plante blade bliver gule af mange grunde.

Vanding

Både overwatering og underwatering kan forårsage tomat bladene bliver gule. For meget vand forårsager næringsstoffer til siver ud af jorden. For lidt vand betyder næringsstofferne i jorden i stedet for at blive absorberet af anlægget.

Ernæringsmæssige mangler

Hvis blade på bunden af anlægget bliver gule før dem på toppen af planten, kan det signal en magnesiummangel. Mangel på kvælstof kan også forårsage bladene bliver gule. Hvis et højt kvælstofgødning ikke løser problemet, kunne det betyde tomaterne har tidlige blight.

Tidlig Blight

En svamp der forårsager tidlig blight. Ud over gule blade, brun til sort mål-lignende pletter vises på ældre blade, og bladene falder af.

Fusarium visnesyge

Fusarium visnesyge er en svampeinfektion, der forårsager ældre blade til gul, vende nedad og hænge. Overwatering og underwatering kan efterligne denne sygdom. Skær de vigtigste stilk og ser for mørk brun misfarvning inden for karvæv at bekræfte tilstedeværelsen af visnesyge.

Whiteflies og bladlus

Whiteflies og bladlus er en anden grund hvorfor plante blade bliver gule. Disse insekter efterlade en klæbrig ekskrementer kaldet honningdug på bladene. Inspicere anlægget for tilstedeværelsen af sort, rosenrøde, grøn eller hvid bugs.

Psyllids

Psyllids er plant lus. De injicere en giftig spyt i tomat, der forårsager bladene bliver gule. Ribber kan slå lilla og stænglerne kan blive forvrænget, giver planten et zigzag look. Psyllid nymfer vil være til stede på undersiden af bladene.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com