Guide til japansk ahorn træer

November 7

Japansk ahorn, som er det latinske navn Acer palmatum, er en art af ahorn træ almindelige i boligområder landskabspleje. Der er mange typer af japansk ahorn, og det kan være en alsidig, let at pleje og fantastisk tilføjelse til enhver have plan. Japansk ahorn vokser bedst i USDA plante hårdførhed zoner 5 til 8.

Oprindelse

Japansk ahorn er hjemmehørende i Japan, Kina, Mongoliet, Sydkorea, Nordkorea og den sydøstlige del af Rusland. Uanset hvilket land er det fundet i, hedder altid Acer palmatum, japansk ahorn eller glat japansk ahorn.

Identifikation

Ligesom alle maples producerer japansk ahorn frø med flagrende vedhæng, som spin som de falder til jorden. De fleste japanske maples kan nå højder mellem 18 og 30 fod, men flere sorter er mindre. Blade af den japanske ahorn træ har mellem fem og ni lapper og normalt igen lyse rødt i efteråret. De er 2-5 inches tværs og kan blomst med små lilla-røde blomster, afhængigt af sort.

Sorter

Der er mere end 1.000 sorter af japansk ahorn i hele verden, med mere bliver lavet hvert år. I Nordamerika er der omkring 400 kultivarer rådighed. Disse sorter er lavet til at modstå de fleste vækstbetingelser. De mest populære japansk ahorn kultivarer er dem med lyse røde blade, men nogle har bronze, lilla, grøn eller grønne blade med røde kanter. Der er tre underarter af japansk ahorn: palmatum, amoenum og matsumurae.

Pleje

De fleste japanske maples kræver i det mindste delvis skygge, men et par japansk ahorn kultivarer vokse i fuld sol. Alle japanske maples bør være beskyttet mod kraftig vind og forsynet med veldrænet, fugtig og næringsrig jord.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com