Typer af Saguaro kaktus

November 7

Typer af Saguaro kaktus

Saguaro kaktus, eller Canegiea gigantea, er usædvanligt medlemmer af familien cactus hjemmehørende kun til Sonoran ørken i det sydvestlige USA og dele af Mexico. Disse store kaktus er meget langsomt voksende, som kræver mere end 100 år at nå deres endelige størrelse og form. De kan veje op til 6 tons og vokse så høje som 50 fødder. Saguaro kaktus kommer i flere vigtigste figurer og konformationer.

Ugrenede

Ugrenede saguaro kaktus er relativt unge planter. Da det kan tage op til 100 år for saguaros i lav-nedbør dele af ørkenen til grenen, kan nogle mennesker aldrig se en bestemt saguaro bliver kønsmodne. Ugrenede saguaro kaktus begynder deres liv under en sygeplejerske træ og vokser kun 1 til 1½ inches i de første 8 år af livet, ifølge den amerikanske afdeling under Indenrigsministeriet. Disse kaktus kan vokse meget høje, før de udvikler deres første grene. De fleste saguaros gren fra i alderen 50 til 70, men vandmangel kan holde dem i et kolonneformat form for flere årtier.

Modne

Saguaro kaktus producere deres første blomster i en alder af 35, men normalt betragtes ikke modne, indtil de når mindst 125. Den modne saguaro form er en høj søjleformede kaktus med flere stumpy "arme" vokser fra den øverste halvdel til øverste tredjedel af planten. Disse våben er normalt den samme diameter som den centrale kolonne eller lidt mindre og er kortere end den vigtigste del af anlægget. Den modne form betragtes som den "klassiske" saguaro type, og er blevet et symbol på den amerikanske Southwest, trods denne kaktus yderst begrænset rækkevidde.

Kandelabre

Kandelabre saguaros tage en usædvanlig form. Denne type af saguaro har mange stærkt grenede arme, der overstiger højden af den centrale kolonne. En kandelabre saguaro kan synes at have nogen central kolonne, ser meget gerne de Kandelabre, hvorfra det tager sit navn. Denne formation kan være forårsaget af vinden eller storm skader brækker den centrale kolonne, eller blot ved et usædvanligt vækstmønster. En saguaro skal leve til en ekstremt høj alder at udvikle denne form, får den tid, det tager at vokse grene af denne størrelse.

Crested

Den usædvanlige crested saguaro har en fanlike figur på spidsen af 1 eller flere grene. Også kaldet cristate saguaros, kan de være resultatet af kolde skader eller et lynnedslag. Typen crested kan også være forårsaget af genetiske mutationer, der prædisponerer kaktus til en usædvanlig vækstmønster. Ifølge den amerikanske afdeling under indenrigsministeriet, crested saguaros er sjældne - kun omkring 25 er blevet opdaget i helhed af Saguaro National Park.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com