Riverbank Erosion beskyttelsesmetoder

November 9

Riverbank Erosion beskyttelsesmetoder

Flodbredderne kan erodere på grund af overskydende nedbør og oversvømmelser, tab af vegetation fra udvikling eller overforbrug eller simpelthen fra til fjernelse af pletter virkningen af flytter vandet over tid. Riverbank erosion kontrolmetoder kan bidrage til at stabilisere jorden og beskytte ejendom fra de destruktive virkninger af erosion.

Hårde panser

Hårde armoring er en flodbred stabilisering teknik, hvor banken er klassificeret i en lav vinkel, så dækket med materialer som sten, kaldet rip-rap eller stablet med rock-fyldt trådkurve kaldet Sænkefaskiner. Hårde armoring kan være hensigtsmæssigt i svære situationer, hvor mere miljøvenlige løsninger som såning eller plantning usandsynligt at holde. Hårde armoring kan være dyrt, rådgiver Tennessee Valley Authority, og kan ikke være æstetisk tiltalende, men det giver fremragende stream bank beskyttelse. En variation på installation Sænkefaskiner parallelt med kysten er at bygge groyns, eller en serie af vægge kører vinkelret på kysten, forankret i flodbred og strækker sig ind i floden for at bremse og omdirigere vandet flyde. Harvard Kennedy Schools aske Center for demokratisk regeringsførelse og Innovation tildelt sin 2002 innovationer Award til Western Cape provinsen, Sydafrika, for en massiv groyn projekt, der stabiliseres ved bredden af floden Gamka efter massive oversvømmelser havde fjernet væsentlige områder af landbrugsjord og vinmarker nødvendige for den økonomiske overlevelse af lokale beboere.

Bioteknologi

Bioteknologi indebærer anvendelse af levende planter, enten alene eller i kombination med naturlige materielle strukturer, for at beskytte en flodbred mod erosion. Plantet vegetationen beskytter en flodbred i talrige måder, ifølge US Army Corps of Engineers, herunder holde jorden sammen gennem rod strukturer, absorbere regnvand og sprede virkningen af nedbør gennem blade, og hjælpe med at bremse vandet flyder og tilskynde sediment indskud, som kan hjælpe opbygge kystlinjen snarere end bære det væk. Bioteknologi er generelt billigere end hårdt armoring, og understøtter naturligt levested for dyreliv både på land og i vandet, men det har praktiske begrænsninger. Flodbredden skal være stabil nok til at understøtte vegetation, og selv stærke træer er undertiden ingen match til dybfrysning, optøning og ice vaskning, eller store sæsonbetonede oversvømmelser.

Undersøiske skovle

En innovativ tilgang til stream bank erosion afbødning bliver udnyttet af motorvejen agenturer i Iowa og Alaska at beskytte bro footings indebærer installation neddykket lodret skovle i flodlejet omdirigere den destruktive virkning af vandstrømmen fra kysten lander. Selv svært armoring metoder som tunge rip-rap til sidst vaskes væk under stærk vand strømme, Iowa Department of Transportation rådgiver. Korte, undersøiske skovle oprette et træk på floden flow og vende retningen af vandet på samme måde, at et ror vender retningen af en båd. Virkningen af floden er som om vandet flyder lige, snarere end går rundt om en bøje, der skaber stærke fjernelse af pletter effekter og tilbage strømninger, der underminerer flodbredder.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com