Pacific Coast stedsegrønne træer

November 10

Pacific Coast stedsegrønne træer

Langs Stillehavets kyst i det vestlige USA vrimler tårnhøje klipper, forrevne bjerge og frodige dale med unikke indfødte plantesamfund. Mange af disse arter vokser ikke hvor ellers i verden, overlevende med specielle tilpasninger til de mange mikroklimaer og jordbundstyper, der findes i regionen. De stedsegrønne træer i regionen er spektakulære og mange er tilpasset hjem landskaber og almindeligt tilgængelige i planteskoler.

Kystnære prøver

Få træer overleve høj vind, salt spray og tunge tåge, der præger havet landskaber langs Stillehavets kyst. Monterey Cypress (Hesperocyparis macrocarpa) er en af de bedste, vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 7-10. Spredning til 40 fod bred med en kuffert op til er 6 eller 8 fod i diameter på ældre enheder, dette stedsegrønne træ fantastisk til kystnære læhegn. Kysten Live eg (Quercus agrifolia) ofte vokser større end højden, med sine lange lemmer, undertiden voksende sideværts langs jorden. Hardy i USDA zoner 9 til 10, modellen vokser hurtigt ind i en massiv knudrede træ med masser af karakter.

Tårnhøje giganter

Bjergene langs Pacific Coast er hjemsted for de højeste træer i verden--de kystnære rødtræ (Sequoia sempervirens). Efter flere hundrede års vækst, kan disse giganter nå over 300 fod i højde med kufferter 15 til 20 fod i diameter. De vokser frit af ethvert skadedyr eller sygdomme i USDA zoner 7a 10a og gør en fantastisk eksemplar eller høj skærm i hjem landskaber. Douglas Fir (Pseudotsuga menziesii) er hårdfør i USDA zoner 5a til 6b og vokser godt i landskaber i hele regionen Pacific Coast, men når en mere beskeden højde på 60 fod.

Tørke-tolerante overlevende

Pacific Coast kan blive tåget i sommeren, men det faktisk modtager meget lidt regn. Gratis-dræning, stenet jordbund i områder kaldet "chaparral" støtte kun meget specialiseret planter. Madrone træ (Arbutus Douglasgran) trives i chaparral og kan tilpasses til hjem landskaber, men det ikke skal vandes overhovedet om sommeren. Hardy i USDA zoner 7 til 9, madrone er en smuk stedsegrønt træ med glat, kobber-farvet bark, vokser langsomt til 30 fod eller mere. Grå fyr (Pinus sabiniana) findes på lignende vækststeder og er hårdfør i USDA zoner 8 til 10. Det hurtigt voksende til 50 fod eller mere med lang, luftig grå-grønne nåle og pinecones på størrelse med en fodbold.

Små eksemplarer

Et par små stedsegrønne træer vokse midt i de mange giganter i Pacific Coast. Nogle arter af Manzanita (Melbærris spp.) vokser som buske, men andre er spektakulære små træer med glat Bordeaux-farvet bark. "Dr. Hurd" er en sort til USDA zoner 8-10, der vokser op til 15 fod høje og tolererer haven vilkår bedre end de fleste. California Wild lilla (Ceanothus spp.) er ens i at have ground cover, busk og træ former, men er kendt for sine duftende himmelblå blomster i foråret. Et fælles udvalg, "Ray Hartman," vokser hurtigt til 20 fod og er hårdfør i USDA zoner 8 til 10.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com