Frugt nedkastning i daddelpalme blomster

November 14

Dato træ er et medlem af familien palm. Dato træer producerer sund fælles dato frugt, uanset om de er voksende indendørs eller udendørs. Store eller små, planterne producere store frugter hvert år, der modnes i efteråret og er klar til høst lige før vinteren. Men, visse betingelser kan føre til uventet og usunde frugt drop.

Kulturelle forhold

En række miljømæssige og kulturelle betingelser kan føre dato træets frugt til at falde før fuld modenhed. Datoer trives bedst i varme, fugtige (men ikke iblødsætning) betingelser. Høje niveauer af nedbør eller øget fugtighed, som begge vil øge fugt omkring træet, kan forårsage rødder og grene til at blødgøre, frigive frugt før den korrekte tid. Køligere temperaturer vil bremse den hastighed, hvormed træet absorberer og transporterer næringsstoffer. Frugter ikke modtage ordentlig næringsstoffer vil også falde for tidligt.

Hærdning kulturelle forhold

Hvis du planter et dato-palm træ indendørs, skal du omhyggeligt regulere vanding, temperatur og luftfugtighed som krævet af din specifikke arter. Men da du ikke kan stoppe regnen eller ændre temperaturen, løsningen på disse problemer for udendørs træ er ofte til at høste frugten, før det falder og bliver beskadiget, selvom det ikke endnu er modne. Du kan derefter kunstigt modne frugter af lagre dem i jordovn krukker i direkte sollys eller iblødsætning alle snit stænglerne i vand i en varmt område indtil frugterne er modnet.

Dødbringende gulning

Dødbringende gulfarvning af dato palmetræer er en sygdom, der overføres af rejser insekter. De tidligste og mest almindelige symptom på denne sygdom er en pludselig og uventet dråbe af de fleste eller alle af frugterne på træet. Stilke af faldt frugt vil se brun eller sort og vil se prunelike, som om de har været dyppet i vand. Drop er ofte ledsaget af gulfarvning eller bruning af dato træets blade, efterfulgt af et kollaps eller slippe af blade. Hvis venstre ubehandlet, kan sygdommen efterhånden dræbe træet dato.

Gulfarvning kontrol

Behandle sygdommen med et antibiotikum, kendt som oxytetracyklin HCI eller OTC. Dette antibiotikum kan være tilgængelig gennem planteskoler og havecentre, og kan helt sikkert være fastsat af konsulenttjenester. Antibiotika sprøjtes ind i stammen af træet, generelt i mindst fire måneder; faktiske anvendelse tid vil variere afhængigt af omfanget af sygdommen og arter af dato træ du har. Du kan anvende dette antibiotikum på træer, der ikke lider af dødelige gulfarvning hvis du ved, at sygdommen breder sig i dit område. Følg alle specifikke produkt instruktioner vedrørende brug eller ved at kontakte en professionel hjælp.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com