Hvordan adskiller nøgenfrøede fra bregner?

November 15

Hvordan adskiller nøgenfrøede fra bregner?

Monotypisk, herunder bregner, er blandt de ældste planter på jorden. Nøgenfrøede følger nøje på tid linjen af historie, efterfulgt af de forholdsvis moderne dækfrøede. Mens bregner og nøgenfrøede har visse ligheder, er deres forskelle meget større.

Epoker

Nøgenfrøede omfatter pines, graner, graner, ginkgo (Ginkgo biloba), koglepalmer og andre planter, der ikke blomstrer endnu producere frø. De var store planter af den Mesozoic Era (225 til 60 millioner år siden). Monotypisk, herunder bregner, regerede Jorden 300 millioner år siden under den tidligere karbon æra.

Strukturer

"Nøgenfrøede" betyder "nøgne frø." Denne plante familie producerer frø, der ikke er omgivet med frugt; frøene er nøgne og ofte holdt i kegler. Bregner, derimod producerer ikke frø på alle. Hverken gruppe producerer blomster. De fleste bregner er frost-bud og ikke form woody stilke. Nøgenfrøede er ofte kulde-hårdfør, woody og stedsegrønne, selv om nogle arter, såsom bald cypress, droppe deres nåle i efteråret.

Reproduktion

Bregner producere ikke separate mandlige og kvindelige strukturer på moderplanten, og har ikke et bestemt køn. I stedet, en spore vokser ind i en lille, selvstændig plante kaldet en prothallus. Prothallus producerer mandlige og kvindelige strukturer og dør efter den nye fern embryo vises. Nøgenfrøede, på den anden side har specialiseret, separate strukturer på anlægget, der producerer enten pollen eller æganlæggene. Mange individuelle nøgenfrøede, såsom ginkgo træer, er enten mandlig eller kvindelig.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com