Kan forgyldte Finish rengøres?

November 15

Kan forgyldte Finish rengøres?

En forgyldt finish anvendes ofte på møbler og dekorative elementer såsom billedrammer eller figurer. Objektet kan fra tid til anden skal rengøres. Pleje skal tages, når rengøring forgyldt finish af to grunde. Først, finish kan ikke være så stabil som resten af objektet, og for det andet, nogle mennesker værdi den patina, der udvikler sig på forgyldt finish.

Overvejelser

Nogle forgyldte færdige objekter er antikviteter, og pleje skal tages, når rengøring deres finish, så den værdifulde patina er bevaret i den rensning oparbejde. Kobber og bronze genstande udvikle en attraktiv oxidation, som de fleste ejere ikke vil forstyrres.

Betydning

Mest antikke samlere vurdere forgyldte objekter med en patina som mere værdifuld end en antik, der har været frataget sin patina. Når rengøring forgyldt er færdig, tages pleje til at undgå at kontakte forgyldt med kemikalier, som vil svække til målstregen.

Sikre måder at rense forgyldte

Hvis objektet skal blot være støves, skal du blot bruge en blød børste. Hvis objektet er snavset, forsigtigt tørres af med en blød klud og meget mild sæbe fortyndet med vand. Nedsænk ikke objekt i vand. Hvis objektet er meget stærkt tilsmudset, kan en professionel antikke restaurator kunne gendanne objektet uden at forstyrre den forgyldte finish.

Kemiske rengøringsmidler

Undgå at bruge kemiske rengøringsmidler. Nogle kemikalier kan forstyrre den forgyldte finish, eller er alt for sure eller alkaliske for objektet, der kunne skabe forgyldte til at gnide væk.

Slibende rengøringsmidler

Rengøringsmidler, der bruger slibemidler vil absolut ridse den forgyldte finish og bør undgås. Fælles slibemidler, om fine eller grove grade, kan forårsage ridser på forgyldt finish.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com