Ligheder mellem bier & hvepse

September 7

Både bier og hvepse spiller en vigtig rolle i dyreriget. Bierne bære blomst pollen mellem planter, som pollinates nye afgrøder og blomster hvert år. Bierne producerer honning og bee pollen, som begge er gavnligt for konsum. Hvepse spille en mere aggressiv rolle i dyreriget. Hvepse er aggressiv og vil angribe andre organismer og dyr til fødevarer. Både bierne og hvepse kan være et måltid for en større aggressiv dyr som en fugl eller en ugle.

Biologisk klassifikation

Både bierne og hvepse er medlemmer af den samme biologiske klasse, phylum, orden og underordenen. De er begge insekter, hvilket betyder, at de har seks ben og vinger. Deres kroppe er sammensat af tre dele, hoved, mave og brystkasse. Fordi dyrene er insekter, omfatter deres levetid et æg og en larver scenen før de vokser vinger og fremstå som en voksen.

Kropsform

Bi og hvepss krop er ligeledes formet. De tre dele til en bi krop er generelt rundere i form end hvepsen. Hvepsen er lang, og dens krop er mere cylindrisk end bien. En bi krop er designet til at tiltrække og fange pollen, som den bevæger sig fra blomst til blomst. Derfor er biens kroppen dækket med mange korte hår. Fordi hvepsen ikke bestøve planter, har dens krop lidt eller ingen overflade hår.

Konstruere nældefeber

Både bierne og hvepse lever i bistader, der er konstrueret af materialer, der udskilles af insektet. Bier oprette hives fra en voks, der bi udskiller fra kirtler i sin mund. Den bi bistade der normalt findes inde i en anden beholder, såsom en hule mur, log eller i en underjordisk hulrum. Hvepse bygge deres bistader ud i åbne fra papir eller mudder, afhængigt af hveps familie.

Adfærdsmæssige tendenser

Både bierne og hvepse kan flyve, og vil stikke når provokeret; men denne hvor deres adfærdsmæssige ligheder ende. Bier er meget mindre tilbøjelige til at angribe hvepse er normalt mere aggressive. Bier bruge deres tid på bestøvende blomster og bringe pollen tilbage til bistader at gøre bee pollen og naval gelé, som feeds kolonien. Hvepse er rovdyr. De bliver parasitter og æder andre dyr og organismer, levende eller døde.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com