Kan porre vegetabilsk følgesvend beplantet med andre grøntsager?

November 19

Porrer er en grøntsag i familien løg, producerer tykke grønne toppe og hvid cylinderformet pærer. Porrer ligne store forårsløg, og låne en mild løg smag til fødevarer. Porrer er ofte bruges i supper, lagre og småretter, hvilket gør dem en perfekt tilføjelse til enhver have. Porrer kan også være følgesvend plantet sammen med andre grøntsager til at forbedre deres vækst og smag og spare plads i din have.

Selleri

Selleri producerer flavorful stilke, der kan høstes og anvendes i supper, salater, og entrees såvel som en appetitvækker eller snack. Selleri har lavvandede rødder og vokser opad, hvilket gør det til en god følgesvend for den deeper-rooted, nedad voksende porre. Når der dyrkes ved siden af hinanden, forbedre porrer faktisk smagen af selleri. Porrer frastøde flyvende insekter, soegeren orme og selv små skadedyr såsom modermærker fra selleri.

Gulerødder

Gulerødder er en rodfrugt, hvilket betyder, at den spiselige del er lavet af roden, der vokser under jordens overflade. Gulerødder vokser nedad og dybt i jorden, så de skal plantes i nærheden porrer i stedet for meget tæt på porrer. Fordelen ved voksende porrer nær gulerødder er at porrer frastøde mange skadedyr, der ellers ville ødelægge gulerod planter. Skadedyr afskrækket af porrer omfatter bladlus, larver, Udvisningshamre, biller og gulerod flyver.

Løg

Løg, en anden rodfrugt, er i allium familien som porrer tilhører. Løg kræver løs, rig og fugtig jord, igen, ligesom porrer. Da de kræver de samme vækstbetingelser og meget af den samme omhu, gøre disse planter fremragende ledsagere. De har endda forbedre en anden smag. Porrer frastøde mange af de samme skadedyr som løg, så disse skadedyr afskrækkes dobbelt i en have, der indeholder begge planter.

Tomater

Porrer vokse godt med tomater, en vining, frugtbærende planter. Tomatplanter giver skygge fra barske sollys, der kan skade porrer, og porrer unimposing nok ikke at trænge ind i tomatplanter rum. Porrer forbedre smagen af tomater samt fungere som et afskrækkende skadedyr. Tomat skadedyr forhindret af porrer omfatter bladlus, hvide fluer, nematoder og røde edderkopper. Tomater kræver mere vand og gødning end porrer, gør deres forhold endnu mere fordelagtigt, da porrer ikke konkurrerer med tomater for ernæring.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com