Hvorfor min første kærlighed Gardenia Drop masser af blade?

November 22

Hvorfor min første kærlighed Gardenia Drop masser af blade?

Første kærlighed er varemærkebeskyttet navnet for gardenia sort, "Aimee" (Gardenia jasminoides "Aimee"). Første kærlighed er værdsat for sine duftende, 4 - til 5-tommer, dobbelte blomster. De cremet hvide blomster præsentere en slående kontrast mod den mørke grønne, blanke blade-- men hvis disse blade bliver gule og falder fra anlægget, den visuelle indvirkning er stærkt formindsket. Ligesom alle gardenias, kan første kærlighed droppe sine blade af en række årsager lige fra sygdom til den normale livscyklus af anlægget.

Svampesygdomme

Svampesygdomme kan forårsage første kærlighed blade til at falde. Root rot, som er forårsaget af svampe, der trives i alt for våde forhold, kan det beskadige rødderne af anlæg til det punkt, hvor bladene ikke kan få nok næringsstoffer. Til sidst, de visne og falde fra anlægget. Meldug, som er en svampeinfektion, der angriber bladene af planten, kan også forårsage blade til at falde. Holde løv så tør som muligt for at undgå meldug, og sørg for, at jorden er godt afdrypning at forhindre root rot. Containere boliger første kærlighed eller enhver gardenia bør dræn godt.

Cankers, læsioner i træ forårsaget af svampen Phomopsis gardeniae, kan afbrød strømmen af næringsstoffer nok så at bladene falde. Dette sker nogle gange, når planten er såret og derefter inficeret af haveredskaber. Hvornår sterilisere beskæring lager syge grene, beskæring værktøjer af iblødsætning knive i to minutter i en løsning 9 dele husstand klor blegemiddel og 1 del vand.

Skadedyr

Thrips og bladlus både angribe almindeligt gardenias, og begge kan påføre nok skader på første kærlighed at forårsage blad drop, så kan jorden nematoder, som lever og beskadige rødderne af anlægget. Sidstnævnte er mindre tilbøjelige til at inficere første kærlighed kultivarer, der er podet på Gardenia Berberis grundstammen. Der er ingen måde for hjem gartnere at udrydde kartoffelcystenematoder fra jorden, men hvis den gardenia rødder ikke er alt for alvorligt skadet, det kan overleve hvis de får nok vand og gødning, efter Clemson Cooperative forlængelse. Gardenias med alvorligt beskadiget rødder skal blive ødelagt, men. Hvis du ser thrips eller bladlus på dit anlæg, men er den bedste og mest miljømæssigt sikker måde at slippe af med dem at banke dem ud med en kraftig strøm af vand.

Kulturelle forhold

Gardenias er ikke de nemmeste planter til at vokse, og første kærlighed er ingen undtagelse. Hardy i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8-11, de er kræsne omkring temperaturer og kan slippe deres blade falder jordtemperaturer under 70 grader Fahrenheit, efter Clemson Cooperative forlængelse. Utilstrækkelig lys--planterne trives i fuld eller delvis sol – og for lidt eller for meget vand kan også forårsage blade til at falde. Holde jorden fugtig--vand mindst en gang om ugen og mere når vejret er usædvanligt varmt og tørt. Endelig, gardenia bladene kan bliver gule og slip fra fabrikken i svar til en mangel på jern. Dette sker når jord pH er for høj--over 7,0. For at forhindre dette, vokse gardenias i jord, der har en pH-niveau på mellem 5,0 og 6,0.

Normal livscyklus

Hvis din første kærlighed er ellers sund--der er ingen tegn på skadedyr, roden problemer eller svampesygdomme på bladene--måske droppe bladene som en normal følge af plantens livscyklus. Dette sker ofte i efteråret, ifølge University of Florida IFAS forlængelse, når varme dage er efterfulgt af kølige nætter. Som følge af temperaturskift, plantens blade Drej lyse gule og falder fra grenene.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com