Pleje af tomatplanter i Arizona

November 26

Retninger for at dyrke tomater i Arizona er lidt forskellig fra andre dele af landet i vid udstrækning på grund af to korte vækstsæsoner, forår og efterår. Efterårssæsonen starter omkring slutningen af August eller begyndelsen af September indtil den første frost. Forårssæsonen starter fra slutningen af februar til juni. Overraskende vores vækstsæsonen er omkring samme længde som det er langs den amerikanske Canada grænse. Det er dog muligt at forlænge sæsoner ved at starte planter indendørs.

Vælg planter med omtanke

På grund af de korte vækstsæsoner i Arizona er det tilrådeligt at vælge sorter passende for klimaet.

Populære sorter til udskæring omfatter tidlige pige og mester. Et godt valg for kirsebær planter er sød 100. Dette er en meget frodig sort.

Forberede jorden

Arizona jord er i vid udstrækning opløste granit og behov for kosttilskud for planter til at vokse godt. Tomatplanter har brug for veldrænet jord, så mix 1/3 jord fra haven med 1/3 vermiculit (letvægts vulkanske bjergarter, der holder vand og frigiver det senere) og 1/3 kommerciel barkflis. Du kan plante direkte på jorden eller i højbede i et solrigt sted.

Start foråret planter indendørs

Rødderne ikke kan vokse i kolde jord, så det er en god idé at starte frøene indendørs for at forlænge forårssæsonen med seks eller syv uger. Brug større størrelse tørv kopper eller 4-tommer plastic Potter fyldt med god pottemuld til at give rødder plads til at vokse. Lav et hul i jorden med fingeren. Hvis du udfylder hullet med vermiculit, vil dette holde frøene våd. Plante kun én eller to frø pr. pot. Vand med en fin tåge dagligt, og sted gryder på en solrig sydvendt vindue eller brug supplerende belysning. Dette forhindrerplanter fra at få høj og ranglet. Transplantation i slutningen af det koldere vejr, formentlig i slutningen af februar, da faren for frost er gået. Men først Lad planterne justere til udendørs vejr gradvist ved at angive gryder udendørs for få dagslys timer hver dag.

Hvordan til at plante

Du behøver ikke at fjerne tørv puljen, men rive det åben, så rødderne til at udvide. Dække jorden med klar plast til at varme jorden. Skære huller i plast til planterne. Når temperaturen varm, skæres væk plast - eller jorden vil få for varmt.

Da temperaturer varme op, dækker jorden med bark meget for at beskytte jorden fra varmen.

Vandrette beplantninger

Vidste du, at du kan plante dine planter sidelæns? Tomatplanter kan vokse rødderne overalt langs en stilk, hvis det er dækket med jord. Første knivspids off alle blade og grene undtagen øverst dem. Derefter gøre en lavvandet grøft og plante dine planter vandret, der dækker hele planten undtagen de øverste blade og dæmme op for. Dette holder rødderne nær overfladen, hvor det er varmere.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com