Sorter af citrontræer

September 15

Sorter af citrontræer

Citrontræer vokse 10 til 15 fod høj og er stedsegrønne. De har været dyrket i århundreder i tropiske og subtropiske områder og bære mest frugt hele året rundt. Disse træer er ikke så hårdfør som andre citrus træer og frost følsomme. Over tid, er blevet udviklet flere sorter. For at plante en citron træ fra frø, rådgiver New Mexico State University, at du får citroner i omkring 15 år.

Avon citron

Avon citroner, først opdaget i Arcadia, Fla, er særlig velegnet til brug i frosne koncentrat og ofte dyrkes kommercielt øjemed.

Bearss citron

Bearss citron producerer en tung afgrøde af store og saftige frugt. Kommercielle avlere værdsætter peel, som er rig på olie.

Eureka citron

Denne mellemstore træ har par torne og producerer en overflod af saftig frugt. Det er imidlertid kuldskær og modtagelige for insektangreb. Purdue University hedder det, at det ikke er egnede til dyrkning i Florida, selv om det er vokset i Israel. Podning dette træ for at dværg rodstok fremmer frosthårdførhed. Du vil ofte finde Eureka citroner i købmandsforretninger. I nord, kan du dyrke disse træer i krukker og tage dem inde i den koldeste del af vinteren.

Ponderosa citron

Ponderosa, en hybrid nyhed frugt, er meget større end en normal citron og indeholder mange frø. Træet producerer duftende blomster. Denne krydsning mellem citron og citron producerer lidt kedelig frugt i forhold til sande citron.

Meyer citron/Valley citron

Meyer citron træet vokser godt i subtropiske områder og langs gulf coast i USA. Det er faktisk en krydsning mellem citron, appelsin og mandarin. Derfor, det har mindre syreindhold og er sødere end mange citroner, med en tyndere hud. Det kan overleve temperaturer fra så lavt som 25 grader Fahrenheit. Anlægsgartnere bruger ofte disse som gårdhave træer. Du vil sjældent finde Meyer citroner i købmandsforretninger, men det er let at vokse din egen. Meyer citron er populær som et hjem, beplantning i det sydlige Texas, ifølge Texas Agri Life Extension, hvor det kaldes Valley citron.

Ægte citroner

Columbus bragte denne citron sort til Amerika fra Middelhavet. Anlægsgartnere bruger det ofte på værfter i syd.

Lissabon

Lissabon citron kommer oprindeligt fra Australien. De tornede grene producere frugt indeholder flere frø end mange andre sorter. Lissabon tåler både varme og kolde bedre end Eureka.

Brogede Pink citron

Brogede pink citroner har pink kød og er meget sure. Grøn og gul broget løv giver interessant landskab farve.

Ru citron/Bush citron

En af de mest almindelige sorter, denne citron træet stammer i Australien. Frugten er forsumpet og stærk, med en tyk hud. Træet er vanskelige. Men træet er meget hårdfør og ofte anvendes som grundstamme for andre sorter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com