Fir sorter for en japansk have

September 23

Fir sorter for en japansk have

I Japan er der mange navngivne stilarter af haven, og hver type følger en streng format. I Nordamerika, japansk stil have tendens til at være mere lax, deres formål gearet til at skabe en atmosfære af fred og ro. Abies eller grantræer, er en slægt med mere end 50 arter, der anvendes sammen med rock, at udtrykke permanens og give en kulisse for andre løvfældende eller blomstrende træer og buske.

Den ædle Fir

Abies procrea "Glauca", eller den ædle Ædelgran, vil producere oprejst, store stål-blå kegler, der igen bronze-brun, som de bliver ældre. Den ædle Ædelgran vokser langsomt, nå højder mellem 20 fod og 40 fod, og er bredt pyramideformede form. Når unge, træerne har glat, sølvfarvede-grå bark, men senere barken bliver grovere og forvandler rødbrun. Ædle Ædelgran har god vindmodstand og er hårdfør til USDA Zone 6b.

Den koreanske Gran

Abies koreana eller koreansk Ædelgran, viser en smal, pyramideformede form og attraktive blågrønne blade på en stærk central leder. Det er en af de langsomste voksende af Abies-arter og er hårdfør til Zone 6a. De mørke grønne nåle vokser tæt sammen, næsten danner en pensel. A. koreana er dejlige hele året rundt, takket være blålig hvid farve på undersiden af nåle. Der er mange sorter af A. koreana, blandt dem "Oberon," "Silberwerg" og "Gyldne glød."

Den japanske Alpine Fir

Abies veitchii, også kaldet japanske alpine Gran og Veitch's fir, er hårdfør til Zone 7. Det byder på mørke grønne blade og en smule uformelle konisk, smalle pyramide vane. Det er meget skygge-tolerant, men er ikke langlivede. En af hurtigst voksende af Abies, kan det nå højder på 82 til 98 fødder. Kegle er lilla-brun, cylindrisk, 2 til 4 inches lang og tilspidset lidt. Barken er glat, lys grå og harpiks vabler karakteristisk for mange graner.

Momi fir

Abies firma, også kaldet japanske fir eller Momi fir, er den højeste og mest statelige fir af Japan. Dyrkede til omkring 65 fødder, har det attraktiv gul-grønne nåle, der er ofte indskåret på spidsen. Kuffert, med dens skællende grå-brune bark, kan nå diametre af 6 fod. Kegler er 3 til 6 inches længe af 1 til 2 inches lang, modning til gul-brun og smallere til en bred ligefremt afrundet spids. Momi foretrækker de varme, fugtige somre Zone 7 og op.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com