Fødevarer til at vokse i en have

September 25

Fødevarer til at vokse i en have

En spiselige have giver dig adgang til friske frugter og grøntsager. Du kan nyde haven friske råvarer året rundt afhængigt af din plante valg og klima. Vælg en række forskellige planter med forskellige vækstsæsoner at få mest brug fra din mad seng. Ved at plante forskellige planter hver sæson, du har flere valgmuligheder i edibles og du vokse mere mad fra en lille have.

Cool-sæson grøntsager

Du kan dyrke cool-sæson grøntsager i efteråret, vinteren og foråret, afhængig af dit klima. Salat, spinat og kål afgrøder vokser i tre sæsoner i milde klima med minimal frost eller i foråret og falder i koldere regioner. Kål afgrøder omfatter kål, sennep greens, broccoli og blomkål. Ærter vokser i de køligere forår og falder sæsoner i de fleste klimaer. Nogle rodfrugter som roer, gulerødder og radiser, trives som sensommeren planter. De udvikler deres rødder i cool efteråret sæson og kan forblive i jorden gennem tidlig vinter, overlevende lys frost uden skader. Løg og hvidløg foretrækker plantning i sensommeren eller det tidlige forår til sommer høst.

Sommer grøntsager

Summer grøntsager ikke tåle frost og kræver varmt vejr og masser af solskin til at producere en rigelig høst. Tomater, auberginer, peberfrugter, bønner og meloner dyrkes typisk som summer grøntsager. Familien squash omfatter sommer-producerende zucchini og gule squash og fall frugterne, der omfatter agern, butternut og græskar sorter. Selvom disse planter producerer modne squash i efteråret, de har brug for en varm sommer dyrke periode til at blomstre og sætte frugt.

Urter

Urter giver et supplement til grøntsager, uanset om du dyrke krydderurter i egen seng eller føje dem til køkkenhaven. Nogle urter som oregano og koriander, producere bedst i køligere forår og falder temperaturerne men kan vokse hele sommeren, hvis du genplante ofte. Basilikum, timian og dild urter producere gennem de varme sommermåneder. Urter er dyrket deres blade, blomster eller frø. Nogle planter, som koriander, producere både spiselige frø og blade. Dild planter dyrkes for deres blade, blomster og frø. Intersperse lille urt planter mellem grøntsager at gøre mest brug af din haverum.

Små frugter

Et hjem haven kan ikke har plads til en fuld frugtplantage på frugtbærende træer, men små frugter velegnet til en lille have er tilgængelige. Jordbær tager minimal plads og afhængigt af sorten kan producere frugt hele sommeren. Kiwier vokse på lange vinstokke kan du træne op et espalier nær bagsiden af en fødevare seng. Lille frugtbuske og stokke, herunder hindbær, blåbær, ribs og stikkelsbær, giver en anden valg for hjem frugtproduktion i haven.

Flerårig Edibles

Med undtagelse af frugtplanter, de fleste edibles er enårige og kræver genbeplantning hvert år. Et par flerårige grønsager findes, herunder asparges og rabarber. Plant dem i et område af sengen hvor de ikke vil blive forstyrret når du plante de årlige planter hvert år. Flerårige urter er en anden staude spiselige valg. Mynte, rosmarin og salvie vokse som små buske, der producerer årligt og nogle gange året rundt, afhængig af dit klima.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com