Hvordan man dyrker Jaboticaba i USA

June 7

Jaboticaba (Myrciaria cauliflora) er en tropisk frugt fra Brasilien, der kan dyrkes i frostfrit områder af USA. Det overlever pålideligt temperaturer helt ned til 30 grader, hvilket gør det muligt at dyrke i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 10 til 12, selvom træerne kan tåle frysning vejr i den øverste 20s, hvis de får en form for beskyttelse. Træerne er meget langsomt voksende og har den usædvanlige vane af blomster og frugt på hovedstammen. Jaboticaba er delvist selv frugtbar, men produktionen er meget bedre, hvis to eller flere træer er plantet sammen.

Instruktioner

Plantning

•Vælg en plantning site er beskyttet mod kraftig vind og fri for stående vand efter en regn. Jaboticaba frugter bedst med mindst 6 timer i solen hver dag og foretrækker en dyb, veldrænet jord, om sand eller ler. Den optimale pH er mellem 5,5 og 6,5

•Dig et hul to gange på størrelse med rodklump og bryde op nogen tunge clods af snavs. Bland kompost med plantning jorden i forholdet 1 del kompost til 4 dele jord.

•Fyld hullet halvvejs med jord blanding og sted root bolden i hullet så toppen af rødderne er selv med niveauet for den omgivende jord. Forsigtigt løsne rødder på ydersiden af rodklump og opfyldning resten af jorden omkring rødderne. Tamp jorden i hånden mens opfyldning til at sørge for der er ingen luftlommer mod rødderne. Vand grundigt.

•Plant et andet træ indenfor 50 fod af først til at sikre god bestøvning og frugt sæt.

Pleje

•Maintain et lag af muld over rodzonen omkring 2 til 3 inches dyb.

•Applicer en afbalanceret "træ og busk" gødning på halvdelen af anbefalede satsen opført på beholder en gang om måneden.

•Kapacitet træet når den øverste tomme eller 2 i jord er tør. Korrekt vanding er især vigtigt, når træet blomstrende. Utilstrækkelig fugt forårsager blomster at udtørre og falde ned for tidligt, ødelægge afgrøden. Fugt under blomstringen fremmer en svampe patogen, der forårsager en "rust" på blomster og frugt--cirkulær steder, der slår fra gul til mørk brun og gøre frugt uspiselig.

•Harvest frugt når det begynder at blødgøre på træet og den fulde, mørk lilla eller sort farve har udviklet. Frugtsætning kan på ethvert tidspunkt af året og kan forekomme op til fire gange hvert år, men jaboticaba træer i det sydlige Florida normalt frugt to gange om året. Timingen af frugtsætning er baseret mere på nedbørsmønstre end klima. Ingen beskæring er nødvendig til frugtproduktion af.

Tips & advarsler

  • Når du forsøger at vokse jaboticaba i områder hvor frost vejr lejlighedsvis forekommer, være parat til at yde beskyttelse på de koldeste nætter om året. Unge træer kan nemt være beskyttet af dækker med en plastik tarp, ved hjælp af mursten til at holde kanterne langs jorden.
  • For at hjælpe hastighed vækst og produktion af langsomt voksende jaboticaba, grave en serie af 12-tommer pitten omkring den ydre kant af rodzonen og fylde med en kombination af kompost og gødning.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com