Sådan får du din have Clematis blomster til at blomstre

June 12

Sådan får du din have Clematis blomster til at blomstre

Clematis vinstokke er lige hjemme accenting smukke arkitektur eller lysere gamle vejr-farvet træ strukturer. Clematis vinstokke har 300 navngivne sorter og tusindvis af hybrider. Ordet clematis er græsk for klatring vin, og selv om nogle af sorterne, der er busk-lignende, de fleste af dem er energisk klatring vinstokke at nå højder på 30 eller flere fødder. Viden om clematis livscyklus hjælper du lokke blomster til at blomstre.

Instruktioner

•Være opmærksomhed til plantens blomstrende tid til at afgøre, om det er en fjeder bloomer, en sommer bloomer eller et forår og efterår bloomer. De fleste vil sætte ud en blomst eller to første år og mere andet år.

•Prune clematis til en højde af 12 inches efter sin første vækstsæson, så rodsystemet har en chance for at få store nok til at støtte til top vækst. Gentag denne beskæring efter den anden sæson samt hvis vækstbetingelser eller lokationen producerer dårlig rodudvikling.

•Prune den forår blomstrer clematis blomstrer, når de blomstrer siden de nye blomster udvikler på det foregående års vækst. Dette vil give planten så meget tid som muligt til at vokse og konfigurere følgende foråret blomstrer. Før blomstrende begynder i foråret, skæres den gren tips. Dette fremmer væksten ned af grenen, hvilket resulterer i en fyldigere udseende vin. Pick off døde eller døende blomstrer i den blomstrende sæson, som kan vare et par måneder. Skære ned de blomstrende stængler til understøttende hovedgrenen, efter den blomstrende sæson slutter. Forlade de vigtigste stilk alene medmindre du ønsker det skal være lidt kortere. Ny vækst knopper ud efter beskæring bærer blomstrer næste år.

•Prune sommer bloomers tidligt i foråret. Disse planter blomstrer på det aktuelle års vækst fra juni til August. Skære planten kraftigt i foråret så at det er kun omkring 12 inches høj. I løbet af vækstsæsonen du kan fortsætte med at beskære planten, men hvis du skærer ud ny vækst, blomstrer vil blive reduceret til den følgende bloom sæson. Beskæring tvinger nye væksten af sunde skud at blomstre om sommeren. Lad planten vokse så højt som du ønsker, men husk det vokser kraftigt hvis du ikke skære det ned.

•Klippe tilbage i foråret/sommeren bloomers ved at trimme deres vækst knopper. Denne type af clematis kan være udfordrende for de hjem gartnere, da det blomstrer på det aktuelle års vækst såvel som det foregående års vækst. Hvis det ikke er beskæres, vokser det ind i en massiv sammenfiltrede rod af vinstokke. Det vil blomster hele sommeren indtil September. Cut off tips i foråret tilbage til den første gode blad bud at tvinge side vækst. Senere i sæsonen, efter den anden blomstrer har bestået, klip tilbage nogle af de gamle træ til at holde det under kontrol.

•Klippe ud de syge dele af vin til enhver tid. Spray nogen sværtede blade med svampemiddel.

•Prune din vin i næsten enhver form, du vil, som clematis er sådan en energisk producenten. De fleste af sorterne er vinstokke og vokse lineært snarere han bush-lignende, medmindre du afbrød den voksende spids. Holde trimning spids, og planten bliver snart meget buskede.

Tips & advarsler

  • Kolde vintre dræbe vinstokke tilbage til snavs, så beskæring ikke er så afgørende som i tempererede områder. Holde cool rødder af bioklip eller arrangering lavtvoksende planter for skygge omkring bunden af planten.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com