Lavendel plante pleje & beskæring

September 30

Lavendel plante pleje & beskæring

Lavendel planter har været en favorit plante i blomst og herb haver i mange år. Selvom der er mange sorter, er den mest almindelige sort engelsk lavendel, en staude, der producerer lys lilla blomster og masser af fine duft. Opmærksomhed til lavendel pleje og beskæring er væsentlige og vil producere sunde, robuste planter, som vil bringe glæde år efter år.

Jord

En af de vigtigste aspekter af pleje af lavendel er udvalg af jorden. Lavendel planter har brug for veldrænet jord, ellers, de er modtagelige for root rot, som i sidste ende dræber anlægget. Den bedste jord for lavendel bliver svagt basisk, sandede jord, der mangler lidt tæthed af næringsstoffer. Lavendel er følsomme over for pH i jord, der skal holdes over 6.

Vækstbetingelser

Lavendel plante pleje omfatter vanding krav og evaluere de nødvendige vækstbetingelser som lys. De har brug for solrige og tørre forhold, så plante dem i fuld sol i jord, der ikke er for våd eller tunge anbefales. Hvis fugt niveauer i jorden er for høj, er lavendel planter mere modtagelige for vinteren skade.

Vinter beskyttelse

Lavendel planter er hårdfør i zonerne 5B gennem 8 og er generelt anses for at være lav vedligeholdelse planter, selv om vinteren. For at drage omsorg for dem i de koldere måneder, bør nogle vinter beskyttelse gives ved at sikre tør jord, anvendelse af et lag af muld på kroner og beskytte planter fra barske vinter vind.

Sygdomme og skadedyr

Lavendel er en hård plante med få sygdomme og skadedyr. Root rot påvirker lavendel, men det er let kan forebygges ved at sikre ideelle voksende betingelser er opfyldt. En anden sygdom, der kan påvirke lavendel er leaf spot; men dette er let afhjælpes ved picking off de inficerede blade.

Beskæring

Beskæring er afgørende for vækst og generelle sundhed af lavendel planter. Regelmæssigt beskære planten ved høst af blomster, som kan tørres og anvendes til deres fine duft og olier i mange hjem applikationer. Særlige beskæring bør ske i foråret til at fremme sund vækst og forsigtigt forme planten. Beskære lavendel planter med et par inches efter nye blade vises. Hvert tredje år, skal planter beskæres tilbage til 8 inches at bevare sundheden for anlægget.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com