Corn Root skaden

June 16

Corn Root skaden

Selv om majs, både seed og søde sorter, typisk er en hårdfør plante, er det ikke immun over for skader. Når en majs plante er angrebet på rodniveau, er der typisk intet der kan gøres for at gemme den. Forstå root skaden i majs er vigtigt at dyrke en sund afgrøde.

Forkert plantning

Når kornet er plantet i en dybde på mindre end en tomme, kan ikke rødderne danne ordentligt. Hvis en storm eller et stormvejr rammer et felt af nye majs, der ikke blev plantet dybt nok, vil stænglerne være blæst væk. Hertil kommer, som kornet modnes og bliver mere top, tunge, vil det simpelthen trække sig selv op af jorden. Majs bør altid være plantet mindst en tomme dybt i jorden.

Vestlige Corn Root orm

Vestlige corn root orm er en ødelæggende skadedyr for landmænd og gartnere. Det lever af rødderne af majs og burrows ind rodsystem at lægge sine æg. Når larverne klækkes, lever de af resterne af rodsystemet. Dette forårsager anlægget for at svække begge i sin støtte system og fordi anlægget ikke drage tilstrækkelige næringsstoffer fra sine rødder. Hele afgrøder kan være tabt for en svær angreb af denne orm.

Skadedyr

Andre skadedyr kan også forårsage corn root skaden. Dette gælder især, når majs er netop blevet plantet og har ikke en etableret rodsystem. Krager kan grave op majs rødder for en snack, og rådyr gnave på bladene af planten kan også udrydde det. Planter, der ikke dør umiddelbart kan ikke trives på grund af skaderne på deres rodsystem. De vil typisk blive syg og derefter visner før de til sidst dør.

Nematoder

Majs nematoder er en anden alvorlig skadedyr, der kan forårsage corn root skader. Nematoder er wormlike skabninger, der lægger deres æg i de såkaldte cyster i majs plante. Den voksne nematode feeds på anlægget og roden, og deres larver vil så godt når de klækkes. Hvis afgrøder ikke er roteret hver fire til fem år, kan majs nematoder etablere og udslette hele plantning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com