Anatomi af en tomat plante stænglen

October 2

Anatomi af en tomat plante stænglen giver indsigt i pleje og dyrkning af denne populære haven grøntsag. Som de fleste tomatplanter er ubestemt, vokser de indtil dræbt af frost. Viden om hvordan stilken vokser og funktioner hjælper afslappet og professionel gartner ens maksimere produktionen med fornuftig beskæring og uddannelse.

Tværsnit af en tomat stilk

Tomater deler egenskaber med alle karplanter. Det yderste lag, eller epidermis, serverer nogle af de samme funktioner som huden i dyr, beskyttelse af den indre plantevæv. Derudover indeholder tomatplantes epidermis spalteåbninger, mikroskopiske åbninger, der tillader udveksling af vand, ilt og kuldioxid, elementer af plantens respiration. Disse strukturer er en analog til et dyr lunger.

Under epidermis er cortex, derefter phloem, derefter vedvævet, så kernen eller sagopalmer. Mellem hver af disse vævstyper er et lag af kardiovaskulære cambium. Cortex fungerer primært som strukturelt væv. Phloem er et netværk af væv, som flytter mad lavet af fotosyntese fra bladene til rødderne. Vedvævet er det væv som flytter vandet fra rødderne til stængler og blade. Kardiovaskulære cambium lag er, hvor nye væv er oprettet under vækst. Core eller sagopalmer er en svampet struktur i midten af stilken og er primært en opbevaring væv.

Stamceller vækst

Tomat planten består af tre hoveddele. SAM, eller skyde yderste meristem, er toppen af den voksende stem på toppen af planten. Lige nedenfor SAM er de primære stilk væv, eller nyoprettede stamceller vækst. Under disse er ældre, woody stilke, kendt som sekundære væv, eller gamle vækst. Som stilke vokse sig længere, vokse danner nye primære væv, de sekundære væv tykkere, at yde støtte og øget vand og mad transportkapacitet.

Placering af laterale grene

Sidegrene af tomatplanter kan danne på bunden af et blad, hvor det slutter sig til stammen; Dette er bladhjørne af bladet. Tomatplanter vil vokse opad indtil SAM, eller apex som det også kaldes, er fjernet, eller danner en blomsterstand, der er en klynge af blomster. På dette tidspunkt, begynder laterale grene, der kan allerede være til stede i form af en lille spirende stilk, at vokse. Disse grene vil vokse ud til gangen indtil adskillige knudepunkter, eller steder, hvor bladene vokser fra stilken, har dannet. Så vil mere laterale grene vokse fra disse nye stilk placeringer.

Kontrollerende vækst med beskæring

Meget tidligt i plantens vækst er det klogt at fjerne alle knopper af laterale grene, som de vises. Når planten har dannet mindst fem eller seks bladnoder, tvinger beskæring spidsen af de vigtigste stilk mange sidegrene til form. Knib ud alle, men tre eller fire af disse nye stængler. Disse nye stængler vokser, de producerer flere steder for blomster og dermed frugt mere.

Andre overvejelser

Tomatplanter i naturen har tendens til at sprawl. De bliver spredt ud over et stort område og ikke vokse oprejst. Deres stængler er ikke så stærk som de af træagtige planter. De kræver støtte i form af et bur eller indsatser for at holde dem oprejst. Denne oprejst uddannelse holder frugt fra jorden, der forbedrer udbyttet ved at reducere rot og tab til dyr.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com