Sådan flyttes Highbush blåbær

June 24

Uanset om du flytter highbush blåbær fra objektbeholderen børnehave til den ønskede plantning site, eller fra en del af din gården eller haven til en anden, forberede den nye plantning site på forhånd så anlægget bruger minimal tid udenfor jorden. Grundlæggende årsager til transplantation omfatter dårligt afdrypning plantning jord, utilstrækkelig sollys eller overbelægning. Svarende til Rhododendron, de lavvandede rodfæstede planter er forholdsvis let at omplante fra en del til en anden, forudsat at du ikke skader trævlede rødder i processen. Transplantation i bushen i det tidlige forår, så snart jorden er brugbar.

Instruktioner

•Locate et godt afdrypning websted med fuld sollys og en jordens pH-værdi mellem 4,5 og 5,2. Ændre jorden seks til otte måneder før omplantning highbush blåbær. Indtil jord til en dybde af 8-10 inches og tilføje 2 inches af organisk materiale, såsom kompost, alderen savsmuld eller sphagnum. Også, tilføje 1 lb. jorden svovl pr. 100 kvadratfod at sænke jordbund med en højere pH ved halv et pH-enhed.

•Wind en længde af malertape omkring blueberry stilken på jord plan hen til hjælp påstå den samme plantning dybde i det nye websted.

•Dig jord 24 inches fra de vigtigste stilk af blueberry bush til at bestemme diameteren af rødderne, så du arbejder inden for de ydre grænser. Træk jord i skovlen og inspicere åbning for synlige rødder. Hvis du finde rødder, flytte skovl 5 til 6 inches yderligere fra stilken og fortsætte med at grave en grøft omkring planten så du udsætter alle rødderne.

•Skub skovl i jorden i en vinkel hele vejen rundt skyttegrav til at løsne rodklump fra plantning hul. Arbejde langsomt og forsigtigt så du skade så få rødder som muligt. Planten begynder til sidst at vrikke i jorden.

•Grasp stilk highbush blåbær og trække det fra jorden. Dække sine rodklump i fugtige jute at holde det fra tørring, som du transporterer den i en trillebør til de ønskede plantning site.

•Dig et hul to gange så lang som rodklumpen, men lige så dyb, så malertape falder direkte over jordens overflade. Sænke planten i hullet, så det hviler jævnt over bunden, og sprede sine rødder i alle retninger.

•Dæk rødderne af highbush blåbær med jord indtil niveau med den omgivende overflade. Tamp jorden med dine hænder til at fjerne fanget luft, og tilføje mere jord eventuelt indtil niveau med den omgivende.

•Kapacitet plantning site dybt ved hjælp af en soaker slange. Fortsætte med vanding i en dybde af 6 inches hvert tredje af fire dage i den første måned for at forhindre bushen går til transplantation chok.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com